Η Ν.Ε.Κ. ζητά παράταση στις αιτήσεις μεταγραφής

Μετά από τα συνεχή προβλήματα στην Ελλάδα σχετικά με τη λειτουργία των πανεπιστημίων και ιδιαίτερα με το πρόβλημα αιτήσεων στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Κόμματος επικοινώνησε με το ΙΚΥ και εξασφάλισε την διαβεβαίωση ότι δεν θα απορριφθούν αιτήσεις στις οποίες δεν συμπεριλήφθησαν οι απαιτούμενες βεβαιώσεις από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας που εξακολουθούν να είναι κλειστά. Οι εν λόγω βεβαιώσεις θα πρέπει να υποβληθούν αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ θα πρέπει επίσης να επανεξετάσουν την απόφαση τους για μεταγραφές φοιτητών από την Ελλάδα, δίδοντας παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Η κατάσταση της παιδείας στην Ελλάδα μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία των φοιτητών και των καθηγητών στηρίζουν τα πανεπιστήμια τους και θέλουν την ομαλή διεξαγωγή της λειτουργίας τους, πλην κάποιων υποκινούμενων «φοιτητών» που διαχρονικά προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να αποσταθεροποιήσουν την παιδεία στην Ελλάδα.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος σ’ αυτή την κατάσταση. Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Κόμματος βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών και είναι στη διάθεση τους για τυχών πληροφορίες και καταγραφή παραπόνων.