ΕΥΡΩΚΟ: Απαιτείται σύνεση και σοβαρότητα για τους ημικρατικούς

Με αφορμή την έναρξη των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τις συντεχνίες του προσωπικού των ημικρατικών οργανισμών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας ζήτησε να επικρατήσει η σύνεση και η σοβαρότητα, με στόχο να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση για το μέλλον ημικρατικών οργανισμών.

«Τα περιθώρια στενεύουν για τους ημικρατικούς. Επιβάλλεται να επικρατήσει σύνεση και σοβαρότητα από όλους και χωρίς δογματισμούς να παρθούν οι τελικές αποφάσεις που θα διασφαλίζουν τόσο το μέλλον των οργανισμών όσο και το δημόσιο συμφέρον», είπε ο Μιχάλης Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η υφιστάμενη κατάσταση στους ημικρατικούς οργανισμούς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η νοοτροπία ότι οι οργανισμοί αυτοί είναι φέουδα των διοικήσεων τους αποδείχθηκε καταστροφική. Αν δεν εκσυγχρονίσουμε τους ημικρατικούς πολύ σύντομα δεν θα είναι βιώσιμοι», τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και πρόσθεσε:

«Από την άλλη, η ιδέα της άτακτης πλήρους ιδιωτικοποίησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, επειδή δεν θα είναι αποδοτική. Θα επιφέρει ένα προσωρινό εισόδημα, αλλά θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτα ιδιωτικά μονοπώλια, σε τομείς ζωτικούς για το κράτος», τόνισε ο κ. Γιωργάλλας και κατέληξε:

«Η αποκρατικοποίηση εμπορικών δραστηριοτήτων χωρίς την παραχώρηση υποδομών που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια του Κράτους μπορεί να είναι ένα σχήμα που μπορεί να λειτουργήσει. Η απόφαση θα πρέπει, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της».