Η Αυστραλία ενέκρινε για χρήση το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech

Η αρμόδια υγειονομική αρχή της Αυστραλίας ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού για χρήση βάσει μιας επίσημης διαδικασίας και η Αυστραλία γίνεται μία από τις πρώτες χώρες, που ολοκληρώνουν μία συνολική έγκριση, όπως δήλωσε σήμερα, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί προσωρινά από την αρμόδια αρχή (the Therapeutic Goods Administration’s -TGA) για τους Αυστραλούς ηλικίας άνω των 16 ετών, δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊου εντοπίστηκε στη χώρα.

Ο εμβολιασμός των ομάδων προτεραιότητας αναμένεται ότι θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου, με 80.000 δόσεις ανά εβδομάδα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Θα απαιτούνται δύο δόσεις, με διάστημα μεταξύ τους τουλάχιστον 21 ημερών, όπως ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση. Η Αυστραλία θα χορηγήσει και τις δύο δόσεις στον συνιστώμενο χρόνο.

«Δεν αρχίζεις κάτι που δεν μπορείς να τελειώσεις και η ολοκλήρωση της δουλειάς περιλαμβάνει δύο δόσεις» δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι το ψηφιακό σύστημα θα διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα λάβουν δύο δόσεις.

Check Also

«Αποτελεσματικά τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca σε άτομα άνω των 70»

«Αποτελεσματικά τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca σε άτομα άνω των 70» Μια μελέτη που …

Υγεία: Χυμός πορτοκάλι για βελτίωση της μνήμης και εκφοράς λόγου

Υγεία: Χυμός πορτοκάλι για βελτίωση της μνήμης και εκφοράς λόγου Ένα από τα πιο κοινά …