Το χρονικό της μοιραίας βόλτας του Σήφη Βαλυράκη… που του στοίχισε τη ζωή

Το χρονικό της συνηθισμένης βόλτας του Σήφη Βαλυράκη και οι εκτιμήσεις των αρχών για το πως έχασε την ζωή του.

Η συνηθισμένη βόλτα που έκανε χθες ο Σήφης Βαλυράκης με το φουσκωτό σκάφος του, στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, αποδείχθηκε μοιραία, καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από αυτή.

Οι αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του και στην παρούσα φάση, λείπουν ελάχιστα κομμάτια, προκειμένου να συμπληρωθεί το… παζλ και να καταλήξουν στο πως ο πρώην υπουργός έχασε την ζωή του.

Το χρονικό
Λίγο μετά τις 14:00 ο Σήφης Βαλυράκης, παρά την σχετική απαγόρευση, έβγαλε το φουσκωτό του από το σπίτι και το έριξε στην θάλασσα που είναι απέναντι ακριβώς από το σπίτι του, προκειμένου να πάει την καθιερωμένη του βόλτα.

Ωστόσο η ώρα περνούσε και εκείνος δεν έδινε σημάδια ζωής στην οικογένειά του. Οι βόλτες του αυτές συνήθως κρατούσαν μία, το πολύ μιάμιση ώρα και αν καθυστερούσε παραπάνω, πάντα τηλεφωνούσε.

Έτσι, το απόγευμα ενημερώθηκε το λιμενικό και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του, από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιώτες δύτες, ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο εθελοντικές ομάδες, τρία περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα ελικόπτερο Π.Ν.

Αρχικά εντοπίστηκε το σκάφος του στο νησάκι Αγία Τριάδα που είναι απέναντι από το σπίτι του, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και το άψυχο σώμα του στο Πεζονήσι που είναι και αυτό λίγα μέτρα πιο δίπλα.

Αμέσως παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι εκτιμήσεις
Όσον αφορά το πως έχασε την ζωή του από τη στιγμή που μιλάμε για έναν άνθρωπο με εμπειρία στην θάλασσα, όλα δείχνουν πως είτε ζαλίστηκε, είτε γλίστρησε και έπεσε στην θάλασσα.

Το επόμενο κομμάτι που μένει είναι αν όντως δέχθηκε χτύπημα από την προπέλα του σκάφους που αποδείχθηκε μοιραίο ή αν τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του, στην προσπάθεια που έκανε να βγει στην στεριά.

Απαντήσεις στα παραπάνω, θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.