Χριστοφόρου: Με Αναστασιάδη ισχυρή Κύπρος στην Ε.Ε

Του Λευτέρη Χριστοφόρου* 

Πολλές φορές επισήμανα πόσο κάποιοι αδικούν και ζημιώνουν τη χώρα μας όταν ελέω προεκλογικού ή για άσκηση κριτικής και μόνον κριτικής, αποσκοπώντας να πλήξουν το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας απαξιώνουν ουσιαστικά τη χώρα μας, μειώνουν τις επιτυχίες μας και δυστυχώς μερικές φορές ενοχοποιούν τη δική μας τη πλευρά.

Πιστεύω, τελικά, ότι αυτή η ακατάσχετη άδικη κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο, τελικά δεν πλήττει τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί τα έργα του είναι ικανότατα να αντιμετωπίσουν τη λάσπη και τη συκοφαντία, ουσιαστικά όμως πλήττουν ανεπανόρθωτα τη πατρίδα μας και τα συμφέροντα της.

Ποια είναι η πραγματικότητα λοιπόν σήμερα για τη χώρα μας.

ΠΡΩΤΟΝ Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι στο εξωτερικό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μικρή μας πατρίδα απέκτησε πολλαπλάσιο εκτόπισμα κι εμβέλεια, συγκριτικά με το μέγεθος και το πληθυσμό μας. Τούτο ήταν αποτέλεσμα της ηγετικής παρουσίας, των θετικών πρωτοβουλιών, των ισχυρών συμμαχιών και της χαρισματικότητας του Ηγέτη της χώρας μας, Νίκου Αναστασιάδη.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η μοναδική και πρωτοφανής επιτυχία η Χρεωκοπημένη Κύπρος του 2013, που καμία χώρα δεν την δάνειζε, που το Χρηματοπιστωτικό σύστημα κατέρρεε, η Φτωχοποίηση άγγιζε ολόκληρο το λαό και οι συντάξεις και μισθοί αρκούσαν για ένα μήνα, κατόρθωσε με τους χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη να έχει το ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης, να δημιουργεί ετήσια πλεονάσματα πέραν των 500 εκατομμυρίων, να αφήνει μακριά πίσω της τα Μνημόνια και τη Χρεωκοπία και να οδεύει σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, τούτο αποτελεί πλέον σημείο επιτυχούς αναφοράς για ολόκληρη την Ευρώπη. Όλοι στην ΕΕ, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικής προέλευσης αναγνωρίζουν την ιστορική οικονομική επιτυχία της Κύπρου και θεωρούν το Νίκο Αναστασιάδη ως τον πλέον επιτυχημένο ηγέτη στην ΕΕ, αφού πέτυχε κάτι που δεν κατόρθωσε καμία χώρα της ΕΕ, ακόμη και οι μεγάλες χώρες συνεχίζουν να ταλανίζονται για χρόνια στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

ΤΡΙΤΟΝ Όσον αφορά την εθνική μας υπόθεση, οι χειρισμοί του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη τυγχάνουν της αποδοχής και της επιδοκιμασίας της συντριπτικής μέχρι και καθολικής αποδοχής όλων των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και της πλήρους στήριξης και από τις 28 χώρες μέλη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην ΕΕ.

Απόδειξη τούτου, είναι τα θετικά ψηφίσματα και η καθολική στήριξη των δικών μας θέσεων από το Ευρωκοινοβούλιο, η πλήρης και σθεναρή στήριξη των θέσεων μας από την ΕΕ τόσο στο Crans Montana όσο και στα όργανα της ΕΕ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά το Crans Montana όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου στήριξαν τους χειρισμούς του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και κατακεραύνωσαν τη Τουρκία για τις απαράδεκτες αδιάλλακτες θέσεις της.

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της προσέγγισης του Ευρωκοινοβουλίου αποτυπώνεται μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο ΚΥΠΕ, ο αγαπητός μου φίλος και συνάδελφος Ισπανός Ευρωβουλευτής και Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Antonio Lopez – Isturiz, που τόνισε χαρακτηριστικά

“Στην Συνέλευση του ΕΛΚ, συζητήσαμε ανοικτά κι επαναβεβαιώσαμε, πέραν πάσης αμφιβολίας, την υποστήριξη μας προς τις συνομιλίες που διεξήγαγε ο Νίκος Αναστασιάδης. Η άποψη, όχι μόνον του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και όλων των Προέδρων και Πρωθυπουργών χωρών και των όλων των μελών, είναι πως ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Δυστυχώς η Τουρκία είχε μία άλλη ατζέντα για τη περιοχή, η οποία είναι δυσάρεστη, πρώτα για τη Κύπρο και στη συνέχεια για όλη την Ευρώπη.

Η Τουρκία έχασε την ευκαιρία να “επιδιορθώσει” τις σχέσεις της με τα κράτη μέλη της ΕΕ, όταν αποφάσισε να μη συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού κατά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών.

Η εκτίμηση μας είναι, πως μόνο μία καλή λύση για τη Κύπρο θα βελτιώσει τις Ευρωτουρκικές σχέσεις, ενώ η μη λύση επιδεινώνει το αρνητικό αίσθημα κατά της Τουρκίας στην κοινή γνώμη και σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.”

Με αυτό το τρόπο έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Crans Montana, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και μέσα στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται ολόκληρη η ΕΕ. Αποδεικνύονται κι επιβεβαιώνονται με το πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο οι άψογοι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη και ταυτόχρονα η αποκλειστική ευθύνη της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Πραγματικά εάν όλα τα πολιτικά κόμματα υιοθετούσαν την καθαρή θέση της ΕΕ για τις συνομιλίες και το Κυπριακό , σίγουρα η Κύπρος μας και η Κυπριακή Δημοκρατία θα ήταν η μόνη κερδισμένη. Αντί αυτού νυχθημερόν κάποιοι στη προσπάθεια τους να πλήξουν τον Πρόεδρο ισοπεδώνουν και το Δίκαιο μας, την Αλήθεια και το Συμφέρον του τόπου.

Οι καθαρές θέσεις της ΕΥΡΩΠΗΣ, της ίδιας της ΕΕ για τα θέματα που αφορούν τη Κύπρο μας, από την Οικονομία μέχρι και το Κυπριακό, είναι η καλύτερη απάντηση στα Fake News, στο Λαϊκισμό, στη Προπαγάνδα και τις Συκοφαντίες που ευδοκιμούν στις μέρες μας.

*Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. – Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ