Χαραλαμπίδου: Να μην «παίζει» το προεδρικό με τα θέματα της ΑΟΖ

Σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος τύπου του Επιτελείου,Σταύρου Μαλά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφερόμενη στην ΑΟΖ είπε ότι το Προεδρικό δεν πρέπει να παίζει προεκλογικά παιχνίδια:

“Οι επικίνδυνες δηλώσεις Αναστασιάδη περι «ΑΟΖ της παρανόμου οντότητας», οδήγησαν την κυβέρνηση σε ευκαιριακούς χειρισμούς οι οποίοι οδηγούν σε νέες περιπέτειες.

Είναι εμφανές πλέον οτι στο βωμό της επικοινωνίας αλλά και για να προσφέρουν κάλυψη στον απερχόμενο πρόεδρο, θέτουν υπο διακύβευση οι απερχόμενοι, Εθνικά θέματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης τον Οκτωβρη του 2017 αναφερόμενος στα θέματα οριοθέτησης και κατάθεσης συντεταγμένων για την Κυπριακή ΑΟΖ ,τόνιζε ότι «αυτά τα πραγματα δεν προαναγγέλλονται».

Μετα το φιάσκο των δηλώσεων Αναστασιάδη και ενώ δεν έχουν ακόμα τις παρατηρήσεις της Ελλάδας όπως ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης παραδέχτηκε,βιάστηκαν να εξαγγείλουν ενέργειες οι οποίες θα υλοποιηθούν υπο προυποθέσεις: όπως η « στάση της Τουρκίας», σύμφωνα με τον Γ. Κασουλίδη.

Γνωρίζουν πολυ καλά οτι η Τουρκία δεν προκειται να συζητήσει μαζί μας για αυτά τα θέματα πριν την λύση του Κυπριακού.

Θα ήταν πιο σωστό να έβρισκαν το θάρρος να απολογηθούν για τις προβληματικές δηλώσεις που έγιναν απο τον απερχόμενο πρόεδρο και οχι να επιχειρούν αποπροσανατολισμό ανοίγοντας νεα κεφάλαια και δίνοντας ερείσματα στην Τουρκία.

Προεκλογικά παιχνίδια με κεφαλαιώδη θέματα για το Εθνικό μας θέμα δεν θα επρεπε να παιζει το Προεδρικό και ο απερχόμενος προεδρος.”