Το Καλοκαιρινό Θέατρο της Φωτιάς και οι Επιπτώσεις στην Οικονομία

Το Καλοκαιρινό Θέατρο της Φωτιάς και οι Επιπτώσεις στην Οικονομία το Κόστος μιας Ακόμα Ανεπάρκειας στη Πρόληψη και στην έγκαιρη αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών.

Είναι γνωστό ότι για να αντιμετωπίσεις το όποιο επαναλαμβανόμενο πρόβλημα πρέπει να βρεις τις αιτίες που το δημιουργούν και να μην αφήσεις να συνυπάρχουν τα αίτια και οι δυνατότητες του όποιου θέλει να κάνει την αδικοπραξία να εντοπίζεις άμεσα να έχεις πληροφορίες και εκτός από τη καταστολή να διαπομπεύεις το άτομο που κάνει ενέργειες μεγάλης απαξίας είτε για λογαριασμό του είτε για λογαριασμό άλλων. Πάντα με αποδείξεις και με τήρηση της αποδεικτικής διαδικασίας. Η παρατήρηση λοιπόν από ανθρώπους και τεχνικά μέσα είναι η καλύτερη πρόληψη και δευτερευόντως δίνει έγκαιρη πληροφορία για την αντιμετώπιση χωρίς σοβαρό κόστος σε σχέση με το πλούτο που περιφρουρεί.

Στο θέμα της Αντιμετώπισης υπάρχει σοβαρό ζήτημα καμία χώρα δεν μπορεί στη έξαρση του φαινομένου να έχει επαρκή ιδιόκτητο στόλο αλλά οι βοήθειες οι συνέργειες οι μισθώσεις θα μπορούσε να είναι άμεσες. Η απόκτηση αεροπλάνου πυροσβεστικού όπως το Beriev Be-200 δηλαδή μεταφορικής δυνατότητας 12 000 kg νερού όσο 12 αεροπλάνων παλαιού τύπου πυροσβεστικών η ελικοπτέρων με άφεση νερού από όποιο ύψος και δημιουργώντας αποτρεπτικές συνθήκες για ανάπτυξη πολλαπλών εστιών. Τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα θέλουν σοβαρές λύσεις και το να έχεις τα επίγεια μέσα και απλά να έχεις ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευμένων ατόμων αντί να μεταφέρεις γεωγραφικά δυνάμεις χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Το να δώσεις ένα κίνητρο και επίδομα ετοιμότητας έχοντας σε θέση παρατήρησης και εγρήγορσης εναλλάξ άτομα με αυτή τη δυνατότητα σου δίνει πλεονεκτήματα επενδύεις στη πρόληψη και στην έγκαιρη καταστολή.

Πολλές από τις ανεξήγητες πυρκαγιές οφείλονται στα καλώδια της ΔΕΗ και με τους ανέμους και τη ταλάντωση του ακουμπούν κλαδιά υψηλών δένδρων σε αυτό το θέμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν δίνοντας πληροφορίες την ύστερη περίοδο του χειμώνα που είναι εποχή χωρίς τέτοια φαινόμενα. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς περιουσιών που γειτνιάζουν με το δάσος η χορτολιβαδικές εκτάσεις το παρωχημένο νομικό πλαίσιο και ο υποτιθέμενος χαρακτηρισμός της όποιας συγκέντρωσης δέντρων σε δάσος το ότι δεν επιτρέπονται ήπιες και νόμιμες δραστηριότητες εντός του δάσους δημιουργούν η οπλίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα που καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο της αλλοίωσης του περιβάλλοντος για να κερδοσκοπήσουν.

Αναφέρεται χωρίς να έχει αποδειχτεί ότι κάποιες πυρκαγιές έχουν στόχο το τουρισμό δηλ να καταστρέψουν την οικονομία νησιών η το φυσικό τους περιβάλλον που είναι στοιχείο της οικονομίας και της έλξης τουρισμού το θέμα δεν είναι να ισχυρίζεσαι είναι να αποδεικνύεις τους ισχυρισμούς με στοιχεία ο ανταγωνισμός με τη Τουρκία και η εχθρική αυτή χώρα έχει τους λόγους της εμείς όμως ποτέ δεν βρήκαμε απτή απόδειξη στη δράση αυτού του παράγοντα.

Το Περιβάλλον είναι γνωστό ότι μαζί με το ανάγλυφο ακτών και βουνών ανάλογα την εποχή δίνουν δυνατότητες στη χώρα ακόμα και σε περίοδο Κρίσης να έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα δεν μπορεί να το απεμπολούμε επειδή δεν βρήκαμε τον τρόπο να το περιφρουρήσουμε. Η ιστορία στάθηκε γενναιόδωρη με τη χώρα που σε όποια λάθη παραλείψεις η γεωγραφική θέση και το κλίμα σε συνδυασμό με την επινοητικότητα έδωσαν αξία στη προσπάθεια και δημιουργικότητα στους ανθρώπους.

Μακροχρόνια η φύση επουλώνει τις πληγές της μόνο που το επενδυμένο κεφάλαιο όταν χάνεται δεν αντικαθίσταται η υποβάθμιση του περιβάλλοντος ρίχνει τις αξίες καταργεί τη μνήμη σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα δεν επιτρέπει μακροχρόνιο σχεδιασμό. Οι φόροι που μπαίνουν στην εξοχική κατοικία έπρεπε να αφυπνίζουν μια πολιτεία που απλά εισπράττει χωρίς να περιφρουρεί και να δίνει το αίσθημα ασφάλειας προστασίας του οικιστικού κεφαλαίου της χώρας .Από τη μια καλούμε να αγοράσουν ακίνητα εξοχικά τους πολίτες των χωρών του κόσμου και από την άλλη η κατάσβεση διαρκεί εικοσιτετράωρα λόγω ανεπάρκειας και έλλειψης οργάνωσης.

Όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις η οικοδομική δραστηριότητα κινεί πολλούς τομείς και είναι ότι το πιο αναγκαίο αυτή τη περίοδο δεν μπορεί να χάνεις ότι έχεις ήδη και τα δύο μπορούν να συνυπάρχουν σε μια αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά ότι σε διαφοροποιεί σαν χώρα είναι το κλίμα και το περιβάλλον και αυτό είναι στοιχείο πλεονεκτικό έναντι του ανταγωνισμού .

Είναι λοιπόν πολύ ευτελές το πλεονέκτημα να το απεμπολείς με τη δική σου αβλεψία και έλλειψη σεβασμού στη προσπάθεια του πολίτη.

Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού