Τι απαντά το ΑΚΕΛ στο ΔΗΚΟ για τη στάση τους στο Κυπριακό

Τι απαντά το ΑΚΕΛ στο ΔΗΚΟ για τη στάση τους στο Κυπριακό

Μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Νίκος Αναστασιάδης υιοθετεί τη ρητορική και τις θέσεις του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου δεν μπορούσε να υπάρξει από τη σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ που διαμαρτύρεται γιατί το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, οι Τουρκικές επιδιώξεις εξυπηρετούνται καλύτερα όταν δεν υπάρχουν συνομιλίες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν στα μάτια της Διεθνούς κοινότητας η Τουρκία εμφανίζεται αποενοχοποιημένη, όπως συμβαίνει δηλαδή την τελευταία περίοδο.

Είναι κατά αυτή την περίοδο που η Τουρκία παρεμπόδισε ερευνητική γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός διεθνώς.

Η πολιτική του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό ήταν και είναι η εμμονή σε επίλυση του Κυπριακού με συνέπεια στις αρχές που έχουν συμφωνηθεί. Ούτε άλλαξε πριν τις Προεδρικές, ούτε θα αλλάξει. Αυτό που σίγουρα άλλαξε είναι η πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη, που πλέον βρίσκει ισχυρούς υπερασπιστές στο ΔΗΚΟ και τον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο.

Τα παραμύθια επιτέλους πρέπει να τελειώσουν. Το ΑΚΕΛ δεν κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τέλμα στο κυπριακό. Το ΑΚΕΛ επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είχε ευκαιρία να στριμώξει τη Τουρκία στο Κρανς Μοντανά και δεν το έπραξε με αποτέλεσμα η Τουρκία να ξεγλιστρήσει, να εισπράττει επαίνους από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, και σε μας μαζί με την Τουρκοκυπριακή πλευρά να μένουν οι ευθύνες.