Συνεχίζονται οι κακές ειδήσεις για τη βιομηχανία της Γερμανίας…

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή απροσδόκητα έπεσε τον Απρίλιο, συνεχίζοντας μια σειρά κακών οικονομικών ειδήσεων οι οποίες αφορούν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η πτώση της παραγωγής κατά 1%, καθώς και η μείωση – σοκ στις εργοστασιακές παραγγελίες που αναφέρθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δείχνει έναν μέτριο ρυθμό επέκτασης στην αρχή του δεύτερου τριμήνου. Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο, την ώρα που στη Γαλλία μειώθηκε επίσης η βιομηχανική παραγωγή.

Το ευρώ υποχώρησε μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των γερμανικών στοιχείων και μειώθηκε κατά 0,2% στα 1,1772 δολάρια στις 9:44 π.μ. ώρα Φρανκφούρτης.

Μια σειρά αρνητικών μεγεθών από ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ δείχνει ότι ο βραδύτερος ρυθμός επέκτασης είναι η νέα κανονικότητα. Η συνεχιζόμενη αδυναμία ακόμα και στη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, που υπογραμμίζεται από τέσσερις μήνες συρρίκνωσης των κατασκευαστικών παραγγελιών, θα σκιάσει την κρίσιμη συνάντηση πολιτικής που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα, όταν οι αξιωματούχοι της, σκοπεύουν να συζητήσουν για το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.