Συνεχίζεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Το πετρέλαιο έπεσε κάτω από τα 66 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι traders αξιολόγησαν τις συζητήσεις του ΟΠΕΚ για συμβιβασμό σχετικά με την αύξηση της παραγωγής καθώς και για την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 0,9% μετά από κέρδη 1,2% τη Δευτέρα. Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών επιδιώκει μια μέτρια ώθηση στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της πίεσης της Ρωσίας για μεγάλα κέρδη και της επιμονής του Ιράν ότι δεν χρειάζεται αλλαγή. Εν τω μεταξύ, η προοπτική ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έπληξε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, αφού ο πρόεδρος Donald Trump κάλεσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους να προσδιορίσουν επιπρόσθετα κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επιβολή νέων δασμών.

Το ακαθάριστο έπεσε αυτό το μήνα εν μέσω κερδοσκοπίας, που πυροδοτήθηκε από τη εντύπωση ότι η αύξηση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη και να περιορίσει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου και καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία σηματοδότησαν σχέδια για αύξηση της παραγωγής. Οι τιμές στο Λονδίνο έχουν χάσει περισσότερο από 3% αυτό το μήνα πριν από μια συνάντηση του ΟΠΕΚ την Παρασκευή στη Βιέννη, όπου τα μέλη θα συζητήσουν για τη χαλάρωση των περιορισμών παραγωγής οι οποίοι ισχύουν από τις αρχές του 2017.

“Ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μέγεθος της αύξησης της παραγωγής που βρίσκεται υπό συζήτηση δείχνει αύξηση από 300.000 έως 600.000 βαρελιών ημερησίως, ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΟΠΕΚ μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο Satoru Yoshida, ένα εμπορικός αναλυτής της Rakuten Securities Inc., τηλεφωνικά από το Τόκιο. “Δεδομένης της τεράστιας αρνητικής επίδρασης ενός εμπορικού πολέμου “οφθαλμόν αντί οφθαλμού” μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η κατάσταση πρέπει να παρακολουθείται στενά”.