Συμφωνία εξαγοράς της ΕΜΙ Music από τη Sony έναντι 2,3 δισ. δολάρια

Συμφωνία για την εξαγορά της ΕΜΙ Music Publishing έκλεισε η Sony Corporation of America, θυγατρική της Sony, με τίμημα 1,9 δισ. δολαρίων.

Η ΕΜΙ Music Publishing επί του παρόντος είναι υπό την κατοχή της κοινοπραξίας Mubadala Investment, με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Sony σημείωσε ότι αναμένει να καταβάλει συνολικά 2,3 δισ. δολάρια για το πλειοψηφικό μερίδιο, το οποίο ελπίζει ότι θα ενδυναμώσει το χαρτοφυλάκιο της στον τομέα της ψυχαγωγίας. Τα επιπλέον 400 εκατ. δολάρια θα δοθούν στους μετόχους της ΕΜΙ για τη διευκόλυνση της εξαγοράς.

Η κοινοπραξία Mubadala Investment, με έδρα το Άμπου Ντάμπι.έχει το 60% της μουσικής εταιρείας, ενώ η Sony τα περισσότερα από το υπόλοιπο τμήμα. Αν ολοκληρωθεί η μεταφορά, η Sony θα κατέχει έμμεσα περίπου το 90% της ΕΜΙ.
Η ΕΜΙ έχει ή διαχειρίζεται περίπου δύο εκατομμύρια τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων κλασσικών επιτυχιών από τους Queen καθώς και πιο σύγχρονα – Kanye West, Drake, Sam Smith. Η Sony έχει δικαιώματα για περισσότερα από 2,3 εκατ. τραγούδια μέσω των θυγατρικών της Sony/ATV και Sony Music Entertainment.
H EMI Music Publishing έχει στην κατοχή της ή διαχειρίζεται πάνω από 2 εκατ. τραγούδια, μεταξύ τους κλασικές δημιουργίες των Queen και της Carole King, καθώς και σύγχρονα τραγούδια των Kanye West, Drake, Sam Smith κλπ. Η Sony, από την πλευρά της, κατέχει πάνω από 2,3 εκατ. copyrights μέσω των θυγατρικών της Sony/ATV και Sony Music Entertainment.