Συμμαχία: ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ εξακολουθούν να εξυπηρετούν τις τράπεζες

Οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ εξακολουθούν να εξυπηρετούν τις τράπεζες, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχιας Πολιτών, Παναγιώτης Φιλαρέτου.

Ως Συμμαχία Πολιτών θέλουμε να δώσουμε κίνητρα σε όλους τους συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι με στερήσεις κατορθώνουν να αποπληρώνουν τα δάνεια τους.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Σχέδιο Εστία και την δημιουργία Φορέα Διαχείρισης ΜΕΔ είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι από το Σχέδιο Εστία απουσιάζει το στοιχείο της αξιολόγησης του δανειολήπτη και της ταυτοποίησης του ως στρατηγικός κακοπληρωτής καθώς και του υπολογισμού της πραγματικής εισφοράς του δανειολήπτη στην μέχρι τώρα εξυπηρέτηση του δανείου. Οφείλουμε να αποτρέψουμε την δημιουργία προϋποθέσεων όπου στρατηγικοί κακοπληρωτές οι οποίοι ίσως να μην πλήρωσαν την οποιαδήποτε δόση, να τους δοθεί άφεση αμαρτιών ως να μην συνέβη τίποτα. Επιπρόσθετα, το Εστία αλλά και η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν προσφέρει καμία ελάφρυνση στον συνεπή δανειολήπτη που εξυπηρετεί το δάνειο του.

Επιπρόσθετα, για την δημιουργία του Φορέα διαχείρισης ΜΕΔ, ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι η κατεύθυνση προς την διοίκηση του Φορέα καθώς και των εταιριών που θα διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία του Φορέα θα πρέπει να στηρίζεται σε μακροπρόθεσμα σταθερά αποτελέσματα και όχι σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα τα οποία να είναι προς όφελος των διαχειριστών αλλά να προκαλέσουν άλλα προβλήματα στην οικονομία.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι είναι λανθασμένη η σύνδεση της εγγύησης των €2.5 δις που θα προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία προς την Ελληνική για δάνεια για τα οποία ούτε ο Συνεργατισμός αλλά ούτε και η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαχειρίζονται, με τις τροπολογίες που κατάθεσε η κυβέρνηση σε συνεννόηση με ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ. Εξακολουθούν οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να εξυπηρετούν τις τράπεζες και δεν αντιλαμβάνονται τις πραγματικότητες των νοικοκυριών στην Κύπρο.

Ως Συμμαχία Πολιτών θέλουμε να δώσουμε κίνητρα σε όλους τους συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι με στερήσεις κατορθώνουν να αποπληρώνουν τα δάνεια τους.