Σαμαράς: «Ο Τσίπρας έδωσε Μακεδονία και μεταναστευτικό για να πάρει…» 

Στή σύγκριση των μέτρων που ζητήσαν οι θεσμοί το 2014 με αυτά που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου προχωρά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα.

«Στα τέλη του 2014 βγαίναμε καθαρά από τα μνημόνια και μπαίναμε σε περίοδο μεγάλης ανάπτυξης. Κατά τους δανειστές πάντα… χωρίς αυστηρή επιτήρηση τότε, και χωρίς πρόσθετα μέτρα λιτότητας» σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς στο άρθρο που τιτλοφορείται «γραβάτα και… φέσι!».

Σήμερα, προσθέτει ο κ. Σαμαράς, τελειώνει το μνημόνιο Τσίπρα και μπαίνουμε σε περίοδο ασφυκτικής λιτότητας για άλλα πέντε χρόνια, μαζί με πρόσθετη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.

«Στα τέλη του 2014 οι δανειστές ζητούσαν πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022. Σήμερα ζητούν πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060! Και δεν τους φτάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «στα τέλη του 2014 το ελληνικό χρέος ήταν πλέον βιώσιμο κατά τους δανειστές και επρόκειτο να πέσει στο 110% του ΑΕΠ ώς το 2022! Μετά από τρία χρόνια Τσίπρα, το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο μακροχρόνια παρά τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν επιστροφή υπερκερδών από τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Που τα είχαν δώσει στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τα πήραν πίσω από την κυβέρνηση Τσίπρα και τώρα του ξαναδίνουν… μόνο ένα μέρος!»

«Ο κ. Τσίπρας έδωσε τώρα τη Μακεδονία και το μεταναστευτικό για να πάρει… ένα κομμάτι απ’ όσα είχε καταφέρει να πάρει η κυβέρνησή μου το 2014. Για μια γραβάτα ο κ. Τσίπρας βάζει ένα τεράστιο φέσι στον ελληνικό λαό» καταλήγει στο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός.