Πυρκαγιά σε κατοικία στη Λεμεσό – Στο νοσοκομείο η ιδιοκτήτρια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η ώρα 08.17 χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε παλαιά πετρόκτιστη διώροφη ιδιωτική κατοικία στο χωριό Κοιλάνι στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Μονιάτη, Πάχνας, Κιβίδων και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με σύνολο τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.15.

Η κατοικία έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με την οροφή και το μεσοπάτωμα να έχουν καταρρεύσει. Μία ηλικιωμένη, η ιδιοκτήτρια, εξήλθε της κατοικίας πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα και αριθμός αναπνευστικών συσκευών.

Έγινε διερεύνηση της αιτιών πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Αστυνομία. Λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από τον χώρο του δωματίου της ηλικιωμένης. Έχει αποκλειστεί η περίπτωση η πυρκαγιά να προκλήθηκε λόγω εμπρησμού η κακόβουλης πράξης.

Η ώρα 19.13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο οχήματα μάρκας Scoda Yeti και Mercedes E220 μετά από τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Καντού προς Σούνι. Το αρχικό μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ανάφερε για εγκλωβισμένα άτομα σε οχήματα μετά από τροχαίο.

Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου Λεμεσού συνοδευόμενο με πυροσβεστικό όχημα. Οι επιβαίνοντες στα δύο οχήματα απεγκλωβίστηκαν πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Οι επιβάτες του 2ου οχήματος (οδηγός και συνοδηγός) μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό όχημα στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού. Από την πυρκαγιά τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Η πυροσβεστική Υπηρεσία περιορίστηκε στην κατάσβεση των οχημάτων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω της τροχαίας σύγκρουσης και διαρροής καυσίμων.