Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Κύριό της θέμα με τίτλο “Επενδύει στον Ερντογάν ο Πρόεδρος” και γράφει πως σχεδόν θεωρείται `κλειδωμένη` η τριμερής στη Νέα Υόρκη και ότι ο ΠτΔ δήλωσε πως κατανοεί τη βούληση του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως ο εθνοφρουρός που υπέστη θερμοπληξία στο ΚΕΝ Λάρνακας μεταφέρεται σήμερα σε κέντρο στη Γερμανία για θεραπεία και ότι η κατάστασή του παραμένει σοβαρή. Αλλού η “Σ” προβάλλει το θέμα για την συγκλονιστική ιστορία ενός αγοριού δυόμιση ετών που ζει στο Μακάριο και ψάχνει για οικογένεια να το υιοθετήσει.

Αλήθεια: Με τίτλο “Κρίνονται όλα 14 Σεπτεμβρίου” γράφει πως η τελευταία συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί θα είναι καθοριστική και ότι οι δύο δηλώνουν την ετοιμότητά τους να συναντήσουν τον ΓΓ στη Νέα Υόρκη αν σημειωθεί πρόοδος. Αλλού γράφει πως ο ΥΠΟΙΚ για άλλη μια φορά προειδοποιεί τη Βουλή για την έγκριση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα. Επίσης η “Α” αναφέρει ότι πολλά είναι τα παράπονα που διατυπώνονται τον τελευταίο καιρό για μεγάλες καθυστερήσεις από αεροπορικές εταιρείες και ότι οι επιβάτες ζητούν αποζημιώσεις.

Φιλελευθερος: Με τίτλο “Σκηνικό τελικής ευθείας” γράφει ότι μια κοινή δήλωση, τριμερής με ΓΓ και πενταμερής καθορίζουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο προχώρησε στην προκήρυξη προσφορών για τοποθέτηση μηχανών που θα πωλούν σύριγγες με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων. Επίσης ο “Φ” αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι η ΚΤ έστειλε εγκύκλιο στα πιστωτικά ιδρύματα για κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για δάνεια και καταθέσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο “Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις”  αναφέρει ότι με βάση στοιχεία της ΕΚΤ το ιδιωτικό χρέος προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ξεπερνά το 243% και είναι μακράν το υψηλότερο στην Ευρωζώνη. Αλλού η “Χ” αναφέρεται στις συνομιλίες στο Κυπριακό και γράφει πως θα υπάρξει κοινή δήλωση στις 14/9 και τριμερής στη Νέα Υόρκη. Επίσης σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου και τις λύσεις που προωθούνται για επίλυση προβλημάτων.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες λέει ο Εϊντε” αναφέρεται στις συνομιλίες στο Κυπριακό και το τι αποφασίστηκε στην πρώτη συνάντηση των ηγετών μετά τις διακοπές για την μεθοδολογία των επόμενων συναντήσεων. Αλλού προβάλλει ρεπορτάζ με  αγοράκι δυόμιση ετών με ασθένεια του αναπνευστικού ζει στο Μακάριο και αναζητεί οικογένεια. Επίσης αναφέρει ότι η Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του κόσμου.

Οικονομική Καθημερινή: Με τίτλο “Αλλαγές με υψηλή επίβλεψη προωθούνται στην Κεντρική” γράφει ότι με αργούς ρυθμούς αλλά σταθερά προχωρεί η διαδικασία για αλλαγές στον τρόπο εταιρικής διακυβέρνησης της Κεντρικής. Σε άλλο θέμα γράφει για επένδυση 200 εκ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με δημιουργία καινούριων κτιρίων. Επίσης αναφέρει ότι σε λύσεις μέσω νέων αεροπλάνων προσδοκά η Cobalt μετά τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί με καθυστερήσεις.