Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Συμφωνία ή παράταση στο θρίλερ» και γράφει ότι εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το εδαφικό, με τις δύο πλευρές να αποδύονται σε κινήσεις τακτικής. Σε άλλο θέμα γράφει για ήρεμη ανησυχία στο εσωτερικό μέτωπο και προσθέτει ότι την ώρα που θα ολοκληρώνονται οι συνομιλίες για το εδαφικό, θα πραγματοποιείται δικοινοτική εκδήλωση που αναλήφθηκε από την ΠΕΟ και την Τουρκοκυπριακή Πλατφρόμα Λύση και Επανένωση. Αλλού γράφει για «καυτό» επικαιροποιημένο μνημόνιο στην Ελλάδα και αναφέρει ότι δημοσιονομικό κενό 600 εκατ. ευρώ «βλέπουν» για το 2018 στην Ελλάδα οι Θεσμοί.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Πρώτα τελικός χάρτης και μετά πολυμερής» γράφει για πληροφορίες για ε/κ χάρτη με 28,2% έδαφος, επιστροφή Μόρφου και ακτογραμμές σε Κορμακίτη και Καρπασία και για τ/κ χάρτη με 29,2% έδαφος. Αναφέρεται επίσης σε προοπτικές σύγκλισης σε χάρτη πέριξ του 28,5%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα η πολυαναμενόμενη έκθεση του Γενικού Ελεγκτή η οποία αφορά την παραχώρηση του ELA στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα. Αλλού γράφει πως φωτογράφος στη Λεμεσό κατείχε 1000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «`Ψήνονται` οι ανακοινώσεις», γράφει ότι με αργές στροφές άρχισαν οι συζητήσεις για το εδαφικό στη χθεσινή πρώτη ημέρα στο Μοντ Πελεράν, ενώ σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη. Σε άλλο θέμα προβάλλει αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι τυχόν αποτυχία θα βαραίνει την Τουρκία. Αλλού γράφει πως μήνυμα προς όλους όσοι εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, να μην αναμένουν την επιείκεια του Δικαστηρίου όταν δεν κατονομάζουν τους συνεργάτες/προμηθευτές τους, έστειλε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Προϋπόθεση ο χάρτης για πολυμερή», γράφει ότι «δύσκολη κατάσταση» ήταν η περιγραφή με δύο λέξεις της χθεσινής διαπραγμάτευσης και πριν τη δεύτερη συνάντησης-δείπνο εργασίας των δύο ηγετών στο Μοντ Πελεράν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρόστιμο μέχρι €500 χιλιάδες για χειραγώγηση της αφοράς προβλέπει εναρμονιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να συζητηθεί την τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών. Αλλού γράφει πως έφυγε από τη ζωή αργά χθες το βράδυ ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.