Πάφος: Η Αστυνομία διερευνά υποθέσεις τροχαίων παραβάσεων και κατοχής ναρκωτικών

Η Αστυνομία στην Επαρχία Πάφου, διερευνά δύο υποθέσεις σοβαρών τροχαίων παραβάσεων, εναντίον 23χρονου και 22χρονου, ενώ κατά τη διερεύνηση της μίας υπόθεση, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος με συνοδηγό 17χρονο, εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυκτα σήμερα, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για τροχονομικό έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος σε δρόμο της επαρχίας Πάφου, έχοντας συνοδηγό 17χρονο και ως επιβάτη 18χρονο.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου και χωρίς να συνοδεύεται από αδειούχο πρόσωπο, αφού ο ίδιος κατέχει μαθητική άδεια οδήγησης. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε είναι δηλωμένο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένο.

Σημειώνεται πως σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού μικρή ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, η οποία σύμφωνα με την υπάρχουσα μαρτυρία ανήκε στον 17χρονο. Ο 17χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Ο πατέρας του 17χρονου κλήθηκε στα γραφεία της Υ.ΚΑ.Ν., στην Πάφο, όπου με το πέρας των Αστυνομικών εξετάσεων, γύρω στις 2.40π.μ., σήμερα, ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Έρευνες έγιναν και στις οικίες των τριών πιο πάνω νεαρών, χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε άλλο επιλήψιμο.

Εναντίον του 22χρονου διερευνάται υπόθεση τροχαίων παραβάσεων από την Τροχαία Πάφου, ενώ η Υ.ΚΑ.Ν., (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνά υπόθεση ναρκωτικών εναντίον του 17χρονου.

Υπόθεση τροχαίων παραβάσεων διερευνάται και εναντίον 23χρονου, ο οποίος γύρω στις 4.00 το απόγευμα χθες, εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας να οδηγεί αυτοκίνητο στον Αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, με κατεύθυνση προς Πάφο, με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων ανά ώρα, αντί 100 χιλιομέτρων ανά ώρα που είναι το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο ταχύτητας.

Ο 23χρονος παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα που του έγινε από μέλος της Αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα εξήλθε του αυτοκινητόδρομου κατευθυνόμενος προς τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου.

Σε σημείο του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου, στην επαρχία Πάφου, τα μέλη της Αστυνομίας που ακολούθησαν τον 23χρονο κατάφεραν να ανακόψουν το αυτοκίνητο του και προχώρησαν στη σύλληψη του 23χρονου για αυτόφωρο αδίκημα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, όπου με το τέλος των Αστυνομικών εξετάσεων και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξε αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κουκλιών διερευνά υπόθεση οδήγησης οχήματος με υπερβολική ταχύτητα, μη συμμόρφωσης σε σήμα Αστυνομικού με στολή και αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης.