Ο Σταύρος Μαλάς “πέρασε” από το συνέδριο του ΑΚΕΛ με 955 ψήφους

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Έκτατου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές με την πραγματοποίηση μυστικής ψηφοφορίας για την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, για υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Ψήφισαν 963 αντιπρόσωποι.

Τα αποτελέσματα είναι:

Υπέρ 955

Εναντίον 3

Λευκά 5

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, η οποία ήταν μυστική, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είπε πως το αποτέλεσμα του συνεδρίου και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν αποτελεί ισχυρή απάντηση «σε όσους προσπαθούν να μας υποσκάψουν».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα διακυβεύματα και τα διλήμματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών είναι ιστορικά, πρωτίστως σε ότι αφορά τη λύση στο Κυπριακό καθώς τα πράγματα έχουν βαλτώσει και χρειάζεται να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για τη λύση. Λύση βασισμένη στις διαχρονικές αρχές τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και την τ/κυπριακή κοινότητα και γι’ αυτές τις αρχές αγωνιζόμαστε.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Σταύρου Μαλά και τις διαδικασίες επιλογής του, ανέφερε ότι δώσαμε δείγματα εσωκομματικής δημοκρατίας, που δεν μπορεί κάποιος να συναντήσει σε άλλο πολιτικό κόμμα, προσθέτοντας ότι συζητήσαμε διεξοδικά και εξαντλητικά, είπαμε απόψεις, πήραμε αποφάσεις και τώρα είναι η ώρα της δουλειάς.

Συνεχίζοντας είπε ότι «υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με ακεραιότητα, εντιμότητα, ήθος και ικανότητες που αναγνωρίζονται ευρέως από την ίδια την κοινωνία και δήλωσε σίγουρος ο Σταύρος Μαλάς δεν έχει τίποτε να τον βαραίνει, δεν έχει τίποτε εναντίον του».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμα πως η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά είναι μονόδρομος για όσους θέλουν η Κύπρος να έχει μέλλον και προοπτική. Πρόσθεσε ότι «έχουμε να δώσουμε μια μάχη δύσκολη, ενάντια στις κάλπικες δεσμεύσεις, στα διάφορα ρουσφέτια, στη διαπλοκή, στην εξαγορά συνειδήσεων.