Ο ΔΗΣΥ καταδικάζει τις διώξεις Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν

Χωρίς λύση του Κυπριακού, η πορεία εναγκαλισμού των κατεχομένων από την Τουρκία θα είναι χωρίς επιστροφή, αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ καταδικάζοντας τις διώξεις τ/κ δημοσιογράφων.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις από την Toυρκική Κυβέρνηση των τουρκοκύπριων δημοσιογράφων Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν. Οι διώξεις αυτές είναι ακόμη ένα βήμα που αποδεικνύει την προσπάθεια της Τουρκίας για τον πλήρη έλεγχο των κατεχόμενων. Έρχεται δε να προστεθεί στις συνεχείς ενέργειες με τις οποίες επιδιώκεται αυτή η σταδιακή ενσωμάτωση και αφορά όλες τις πτυχές της κοινωνίας και της οικονομίας των κατεχομένων. Δυστυχώς, όσο ο χρόνος περνά χωρίς τη λύση του κυπριακού προβλήματος αυτή η πορεία του εναγκαλισμού των κατεχόμενων από την Τουρκία, θα είναι χωρίς επιστροφή.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να επαναλάβουμε πως οι βασικές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και του τύπου είναι αδιαπραγμάτευτες. Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της Κυβέρνησης, πολύ σωστά απευθύνθηκε στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ζητώντας την παρέμβασή του προς υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας.