Μαλάς: Η Αμμόχωστος σύμβολο του αγώνα για ελευθερία και επανένωση

Σε δήλωση του ο υποψήφιος πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς, μετά τον Αγιασμό των Υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τόνισε ότι “Θα αγωνιστούμε για μια λύση η οποία θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

“Αυτή η ιστορική πόλη στην οποία έχω γεννηθεί, είναι το σύμβολο του αγώνα μας για ελευθερία, είναι το σύμβολο του αγώνα μας για επανένωση της χώρας μας. Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να ενώσω την φωνή μου μαζί με τις χιλιάδες συμπολίτες μας που άοκνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα, την ελπίδα της επιστροφής.

Για να κρατήσουμε αυτή την ελπίδα ζωντανή θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας. Εμείς δίνουμε υπόσχεση σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, και σίγουρα στους Αμμοχωστιανούς, ότι δεν θα υποστείλουμε ποτέ τον αγώνα για επανένωση και απελευθέρωση της χώρας μας γιατί θέλουμε να ερχόμαστε σε αυτή την πόλη και να μην την βλέπουμε μοιρασμένη. Εμείς θα αγωνιστούμε έτσι ώστε η χώρα μας να απαλλαγεί από τους στρατούς κατοχής, να απαλλαγεί από τις εγγυήσεις, να απαλλαγούμε από τον εποικισμό και βεβαίως να δώσουμε την δυνατότητα στον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Θα αγωνιστούμε επίσης για μια λύση η οποία θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Γι ‘ αυτό για μας βιώσιμη ανάπτυξη είναι ισοδύναμο με την λύση του κυπριακού προβλήματος.”