Μήνυμα Σταύρου Μαλά για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, με αφορμλη την παγκόσμια μέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε:

“69 χρόνια μετά την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε πολλές γωνιές του πλανήτη μας, τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να μην είναι αυτονόητα.

Πόλεμοι. Ανισότητα και φτώχια. Βία, ρατσισμός και ομοφοβία. Έλλειψη πρόσβασης σε βασικά αγαθά, στο νερό, στην τροφή. Στην μόρφωση, στην περίθαλψη. Δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο το ίδιο το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η σημερινή μέρα, δεν μπορεί να είναι μέρα γιορτής, αλλά μέρα που θα μας θυμίζει ότι πρέπει να συνεχίζουμε, ο καθένας από το δικό του πόστο και με τις δικές του δυνάμεις, την προσπάθεια για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Για ισότητα, ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Για πρόσβαση σε ανθρώπινη παιδεία, στην υγεία. Για απάλειψη της φτώχιας και των ανισοτήτων. Για το ανθρώπινο δικαίωμα όλων για μια ποιοτική ζωή.

Την ίδια ώρα, στη δική μας πατρίδα, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης της πατρίδας μας, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων που καταπατούνται για 43 χρόνια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια Κύπρο ευημερούσα στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά για όλους τους πολίτες της, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού. Μια Κύπρο ευημερούσα, για τα παιδιά και τους νέους μας. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα.”

10/12/2017