Λιλλήκας: Ο Αναστασιάδης να απαντήσει και οι βουλευτές να ζητήσουν mea culpa

Ο Αναστασιάδης να απαντήσει και οι βουλευτές να ζητήσουν mea culpa, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας αναφερόμενος στις δηλώσεις Νταισελμπλουμ για το κούρεμα καταθέσεων:

“Όσοι οδήγησαν στο κούρεμα/ληστεία των καταθέσεων, οφείλουν ξεκάθαρα να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτουμε, γιατί είναι αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας που μέχρι σήμερα υποφέρουν και δεν έχει αποκατασταθεί αυτή η κατάφορη αδικία.

Ο Πρόεδρο Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει:

1. Γιατί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβηκε το χώρο συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ;

2. Γιατί δεν άφησε άλλες επιλογές, εντός Ε.Ε., ανοικτές σε πολιτικό επίπεδο;

3. Γιατί αντί να προετοιμαστεί και να μεταβεί με στιβαρή αντιπροσωπεία επέλεξε για συμμετοχή κομματικά στελέχη;

4. Υπάρχουν άραγε πρακτικά των συγκεκριμένων συναντήσεων του Eurogroup; Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα;

Οι βουλευτές οφείλουν ένα mea culpa γιατί:

1. Η Βουλή και ειδικά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών απέτυχε να ασκήσει τον ρόλο που της αναλογούσε που είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και εποπτεία. Η συγκεκριμένη επιτροπή και τα μέλη της, όπως και τα τότε Κοινοβουλευτικά κόμματα, έπρεπε να ήταν σε διαρκή συνεδρία, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό για πλήρη ενημέρωση.

2. Απόδειξη αυτού ότι η Επιτροπή Οικονομικών δεν αντιλήφθηκε την ανακοίνωση του έκτακτου Eurogroup που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Στον αντίποδα των καταστροφικών πολιτικών Αναστασιάδη και Επιτροπής Οικονομικών ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας προτείνει το Ταμείο Αποκατάστασης κουρεμένων και κατόχων αξιογράφων. Πρόκειται για μια Πρόταση εφαρμόσιμη, ρεαλιστική και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη. Στο ταμείο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Κύπριοι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής, μη επενδυτές κάτοχοι αξιογράφων τραπεζών, και εταιρείες που έχασαν το κεφάλαιο κίνησης τους.”