Κακόβουλη ενέργεια η πυρκαγιά στο Πύργο Τηλλυρίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πυρκαγιά στο Πύργο Τηλλυρίας η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τέθηκε κακόβουλα.

Η Αστυνομία προέβη τα ξημερώματα στη σύλληψη 35χρονου κάτοικου της περιοχής .

Τι ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία:

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Πάνω Πύργο Τυλληρίας εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:15 το απόγευμα στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» εντός του κρατικού δάσους Πάφου και 2 χλμ. από την κοινότητα Πάνω Πύργου, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού έκαψε 30 εκτάρια πυκνού πευκοδάσους.

Η πυρκαγιά ανιχνεύτηκε άμεσα από δασικό παρατηρητήριο, καθώς και από πολίτη που βρισκόταν στην περιοχή. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης υπήρξε άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης, οι οποίες έδιναν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν πέραν των 250 αντρών πυρόσβεσης και εθελοντές, με 40 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών από ολόκληρη την Κύπρο, δέκα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, καθώς και το πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Κύκκου, το οποίο επανδρώθηκε με άντρες του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Ε.Α.). Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα οποία επιχείρησαν ρίψεις νερού, καθώς και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες εξακολουθούν να εργάζονται για την πλήρη διασφάλιση της περιμέτρου και για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα και την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία.