Ευγνωμοσύνη προς τους όλους εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τους πυροσβέστες, στους εθελοντές, στους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης και στην τοπική κοινωνία για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέλαβαν όλες τις προηγούμενες ημέρες, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας, ολοκλήρωσε την επιθεώρηση του πάνω από της πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι και συνομίλησε στην συνέχεια με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Εκτιμάται ότι περίπου 15000 στρέμματα κάηκαν στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνατε, συν τοις άλλοις γιατί όλοι –Πυροσβεστική, Τ.Α., εθελοντές, τοπική κοινωνία- αντιμετώπισαν την κατάσταση χωρίς πανικό, με ψυχραιμία και συντονισμό», ήταν το μήνυμα του κ. Τσίπρα προς τους πυροσβέστες μέσω του ασυρμάτου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων, σημειώνοντας ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό όταν οι πυροσβέστες πήραν τα παιδάκια στα χέρια τους κατά τη διάρκεια της εκκένωσης μιας παιδικής κατασκήνωσης που κινδύνεψε κατά τη διάρκεια της φωτιάς.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε συνεχή εγρήγορση καθώς τα μελτέμια του Αυγούστου θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες και αναχώρησε για το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα προεδρεύσει κυβερνητικής σύσκεψης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες λόγω των πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια.

https://www.youtube.com/watch?v=lmpg3OayIMQ