ΔΗΣΥ: Αυτοί που μας πτώχευσαν κι’ έφεραν μνημόνια, τώρα κηρύσσουν «αντίσταση»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε γραπτή ανακοίνωση του απαντά στο ΑΚΕΛ και τονίζει ότι αυτοί που μας πτώχευσαν κι’ έφεραν μνημόνια, τώρα κηρύσσουν «αντίσταση».

“Αφού έφεραν την χώρα στο παρά ένα της πτώχευσης και της οικονομικής κατάρρευσης, τώρα δηλώνουν εκ νέου «αντίσταση» και «συμπαράσταση στους πολίτες».

Ως διακυβέρνηση της χώρας και πάλι κάτι τέτοια έλεγαν, την ώρα που η Κύπρος βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση, και αντί να πάρουν τα ηνία, αναλώνονταν σε θεωρητικούς αγώνες αντίστασης.

Αυτοί που απαθώς είδαν την οικονομία να καταρρέει και με άστοχες πολιτικές την οδήγησαν σε πτώχευση, τώρα φωνάζουν για «αντίσταση» και λένε ότι θα συμπαρασταθούν στους πολίτες που «έκαψαν».

Αυτή όμως είναι και ειδοποιός διαφορά μας: Το ΑΚΕΛ, είτε βρίσκεται στην εξουσία είτε στην αντιπολίτευση, εξαγγέλλει «αγώνες αντίστασης». Θεωρίες και άνευ ουσίας σλόγκαν προς δήθεν υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, των εργαζομένων και των χαμηλών στρωμάτων. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, και τα είδαμε και τα ζήσαμε. Όλοι οι πολίτες.

Τώρα αφού δεν βρήκαν κάτι άλλο για να ασκήσουν κριτική, επαναφέρουν το θέμα των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας θέλοντας να δημιουργήσουν κλίμα πανικού. Δεν χρειάζονται να ειπωθούν πολλά, παρά μόνο δυο σημεία:

1/ Υπενθυμίζουμε μόνο το τι έλεγε και πάλι το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προ τριών ετών περί δήθεν «μαζικών εκποιήσεων» πρώτης κατοικίας και κληρονομιάς των πολιτών.

2/ Η σημερινή Κύπρος είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την παρέδωσε η κυβέρνηση ΑΚΕΛ και Χριστόφια. Αυτό το βιώνουν οι πάντες.

Και τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη θα συνεχίσουν να πολιτεύονται σοβαρά και υπεύθυνα για περαιτέρω οικονομική άνοδο, για μείωση της ανεργίας και για περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, μικρομεσαίων και συνταξιούχων.”