ΔΗΚΟ: Η κύρια ευθύνη ανήκει σε εκείνους που διοικούσαν τον Συνεργατισμό

Η κύρια ευθύνη ανήκει σε εκείνους που διοικούσαν τον Συνεργατισμό, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του το Δημοκρατικό κόμμα:

“Υπάρχουν ευθύνες για το που έχει φτάσει σήμερα ο Συνεργατισμός και αυτές οι ευθύνες βαραίνουν πρωτίστως εκείνους που διοικούσαν και συνδιαχειρίζονταν τον Συνεργατισμό τα τελευταία χρόνια, δηλαδή, την κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.

Αυτή τη στιγμή, ούτε η ωραιοποίηση της κατάστασης βοηθά, ούτε όμως και η δημιουργία κλίματος υστερίας και πανικού το οποίο θα επιδεινώσει την κρίση. Απαιτούνται λύσεις.

Ευθύνες υπάρχουν στο ότι δεν εφαρμόστηκε η λύση του Φορέα Διαχείρισης από την πρώτη στιγμή. Μετα από πέντε χρόνια απραξίας έχουμε δυστυχώς να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα.

Ευθύνες υπάρχουν στη διοίκηση του Συνεργατισμού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αποτυχία σημαντικής μείωσης των ΜΕΔ.

Ευθύνες υπάρχουν σε ότι αφορά τον διορισμό της διοίκησης του Συνεργατισμού.

Ευθύνες υπάρχουν στην εποπτεία του Συνεργατισμού.

Όλες αυτές οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή.

Είναι όμως απαράδεκτο να λαϊκίζουν χωρίς πρόταση,

• εκείνοι που είναι συνυπεύθυνοι στη διαχείριση του Συνεργατισμού, καθώς είναι τα στελέχη τους που συμμετείχαν και συμμετέχουν ακόμα στη διοίκηση του Συνεργατισμού,

• Και εκείνοι που οδήγησαν εδώ τα πράγματα λόγω της κακής οικονομικής τους πολιτικής.

Επιβάλλεται, αυτή τη στιγμή, όλοι να στηρίξουμε ένα θεσμό με πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά προς τον τόπο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά πρέπει να υπάρξει πλήρης και ενδελεχής ενημέρωση από την κυβέρνηση, για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για το παρόν και το μέλλον του Συνεργατισμού.

Επαναλαμβάνεται πως την κύρια ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης του Συνεργαστισμού, ως επίσης και η ευθύνη για ετοιμασία σχεδίου εξόδου από την παρούσα κρίση, ανήκει στην κυβέρνηση.”