ΔΗΚΟ: Ανεύθυνη και επικίνδυνη η συμπεριφορά της κυβέρνησης για τα ΜΕΔ

Σε γραπτή του δήλωση ο Ευρωβουλευτής της ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης, χαρακτήρισε “ανεύθυνη και επικίνδυνη την συμπεριφορά της κυβέρνησης Αναστασιάδη έναντι του προβλήματος των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων”.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη λέγοντας πως ο ίδιος ο Υπουργός “παραδέχθηκε ότι, η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με το θέμα των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων και βεβαίως δεν έχει ούτε σχεδιασμό αντιμετώπισης, αυτού του κρίσιμου προβλήματος”. Και συνεχίζει λέγοντα πως “είπε μάλιστα ότι είναι θέμα που αφορά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την ίδια ώρα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου χαρακτήρισε «κηλίδα στη φήμη της χώρας» τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια και άφησε να νοηθεί ότι, οι μεθοδολογίες που ακολουθούνται στην κατεύθυνση της μείωσης των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μαυρίδης θεωρεί ότι η Κυβέρνηση “συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επικίνδυνα, έναντι ενός προβλήματος, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας. Επιλέγει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, για να δημιουργεί εντυπώσεις και παραπλανεί το λαό. Δεν έχει πρόθεση, ούτε υπάρχει σχέδιο, να αντιμετωπίσει το πιο ψηλό ποσοστό ιδιωτικού δανεισμού της Ευρώπης και το πιο ψηλό ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων στον κόσμο”.

Παράλληλα αναφέρεται τόσο στον Πρόεδρο του Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και στο ίδιο το κόμμα τονίζοντας ότι “εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταθέσει προτάσεις, συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες με απτά, θετικά αποτελέσματα. Η δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, θα θεσμοθετήσει νέους τρόπους δραστικής αντιμετώπισης του ζητήματος, έτσι ώστε, από τη μια να μπορέσουν οι οφειλέτες να καταστούν αξιόχρεοι και να μη κινδυνεύουν περιουσίες και από την άλλη να μπουν γερές και υγιείς βάσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα”.

“Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Αναστασιάδη, οι δυνάμεις της Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, έχουμε και σχέδιο και αξιόπιστη πρόταση”, είπε κλείνοντας.