ΑΚΕΛ: Ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο δεν αντιμετώπισε την τραπεζική κρίση, επέβαλε το κούρεμα

Γραπτή δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

“Σε ότι αφορά το Κυπριακό, εφόσον το εκλογικό επιτελείο του κ. Αναστασιάδη συμφωνεί μαζί μας ότι ήταν ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον, τότε πως εξηγεί το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπήρχαν για να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία και ακόμη χειρότερα δεν κατάφερε τουλάχιστον να την εκθέσει. Μήπως αυτό είναι το αποτέλεσμα ανικανότητας ή τελικά κάτι πολύ χειρότερο;

Στην οικονομία, ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο δεν αντιμετώπισε επιτυχώς την τραπεζική κρίση την οποία όλο το προηγούμενο διάστημα συγκάλυπτε, αλλά αντίθετα επέβαλε τις πρωτοφανείς συνέπειες του κουρέματος.

Παράλληλα, μετέτρεψε την τραπεζική κρίση σε μείζονα πρόβλημα μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία και την ίδια στιγμή καταρρίπτει το success story των κυβερνώντων.

Το οποίο θα γίνει πραγματικότητα μονάχα όταν πάψει να αφορά τους ελάχιστους προνομιούχους και θα πετύχουμε πραγματική ανάκαμψη των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των αυτοεργοδοτούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι σήμερα δεν μπορούν να πληρώνουν καν τις δόσεις των δανείων τους.”