ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση επιδιώκει να διευκολύνει τις εκποιήσεις υπέρ των τραπεζών

Η κυβέρνηση με τις αλλαγές που προτείνει, επιδιώκει να διευκολύνει τις εκποιήσεις υπέρ των τραπεζών, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του για τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, ο εκπροσώπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Μέσα στο πλαίσιο της πιεστικής διαδικασίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες για τη συζήτηση του θέματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) και των εκποιήσεων, συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το ΑΚΕΛ έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση για τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού στο θέμα του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις. Η κυβέρνηση με τις αλλαγές που προτείνει επιδιώκει να διευκολύνει τις εκποιήσεις υπέρ των τραπεζών και να ξηλώσει το ελάχιστο δίκτυ προστασίας που το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο παρέχει στους δανειολήπτες. Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την ουσία των προτεινόμενων αλλαγών από μέρους τις κυβέρνησης.

Στη συζήτηση που γίνεται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών το ΑΚΕΛ προσπαθεί να πετύχει τέσσερις βασικούς στόχους:

Πρώτο, να μην υιοθετηθούν οι αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης για τις εκποιήσεις.

Δεύτερο, να δημιουργηθεί ουσιαστικό δίκτυ προστασίας για την κύρια κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για τους συνεπείς δανειολήπτες για δάνεια μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ.

Τρίτο, να δοθούν εργαλεία για αντιμετώπιση του προβλήματος με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και για όλους όσοι εκμεταλλεύονται το σύστημα για να μην διευθετούν τις υποχρεώσεις τους.

Τέταρτο, να δοθούν κίνητρα και να ενισχυθούν τα εργαλεία για να υπάρξουν ουσιαστικές αναδιαρθρώσεις.

Μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε διάλογο με πολιτικές δυνάμεις και επιδιώκει τη συνεργασία για να υλοποιηθούν οι πιο πάνω στόχοι.