Άνοιξαν 14 τραπεζικούς λογαριασμού με πλαστά έγγραφα

Υπό οκταήμερη κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 30 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν την Δευτέρα και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας και πλαστούς λογαριασμούς που να αποδείκνυαν το χώρο διαμονής τους, καθώς και πλαστά επιχειρηματικά προφίλ, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα στη Λευκωσία και Λάρνακα. Οι πιο πάνω φέρονται να άνοιξαν συνολικά 14 τραπεζικούς λογαριασμούς στη Λευκωσία.

Αυτοί, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών, αναρτούσαν ψευδείς αγγελίες για πώληση αγαθών και όταν κατέληγαν σε συμφωνία με τον ανυποψίαστο αγοραστή, τον παρότρυναν να καταθέσει τα χρήματα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, όπου γίνονταν τα εμβάσματα, προχωρούσαν σε ανάληψη του ποσού και οι λογαριασμοί έκλειναν ή οι κάτοχοί τους δεν ανταποκρίνονταν σε κλήσεις της τράπεζας για ύποπτες συναλλαγές ή διευκρινήσεις σχετικά με τις συναλλαγές που παρατηρούνταν.

Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, υπήρχε αναφορά από τράπεζες αγοραστών που είχαν καταθέσει εμβάσματα, για απάτη και ζητούσαν την επιστροφή χρημάτων τους.
Μέρος των εμβασμάτων για αγορά αγαθών, που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των πιο πάνω, φέρεται να γινόταν και από χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με προκαταρτικό έλεγχο, οι λογαριασμοί των δύο υπόπτων φέρονται να πιστώθηκαν με εμβάσματα από το εξωτερικό, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις €100,000.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.