Xάσικος: Διέταξε νέα έρευνα για καταγγελίες εναντίον υπαλλήλων του Υπουργείου του

Πριν τρεις ημέρες ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος διέταξε νέα έρευνα για καταγγελίες εναντίον υπαλλήλων του Υπουργείου του που αφορούν διαπλοκές και ατασθαλίες.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αλήθεια», ο κ. Χάσικος δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, δηλώνοντας ότι δεν είμαι διατεθειμένος «να τους τη χαρίσω». Η πόρτα του, είπε, είναι ανοικτή και κάλεσε όποιον έχει περιπέσει στην αντίληψή του κάτι και έχει στοιχεία να απευθυνθεί στον Υπουργό και ο ίδιος θα διατάξει έρευνα. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι κρίνουν και κρίνονται. Ούτε και θέλω να σκορπίσω την τρομοκρατία».

Ο κ. Χάσικος μίλησε επίσης για πιεστικές ανάγκες στο Κτηματολόγιο, το οποίο πρέπει να προλάβει τα χρονοδιάγραμμα που έχουν τεθεί και με βάση την δανειακή σύμβαση για αποτύπωση όλων των ιδιοκτησιών με τιμές του 2013. Σε αυτή την προσπάθεια, ανέφερε, έχουν ενταχθεί οι Δήμοι και οι Κοινότητες. «Δηλαδή, ουσιαστικά στο χώρο του Κτηματολογίου γίνεται ένας συναγερμός, στον οποίο συμμετέχουν εκτός των κεντρικών υπηρεσιών του ΥΠΕΣ και οι Δήμοι με δικές τους υπηρεσίες και όλα αυτά χωρίς προσωπικό επιπλέον και χωρίς υπερωρίες». Από την άλλη, πρόσθεσε, υπάρχουν παλιές αεροφωτογραφίες από τις οποίες θα ξεκινήσουν και μέσα από τη διερεύνηση να συμπληρώνονται οι νέες ιδιοκτησίες. Αυτό γίνεται σήμερα».

Όσον αφορά το ΡΙΚ, ο ΥΠΕΣ δήλωσε ότι η πλειοψηφία όσων ακούγονται και λέγονται για την κρατική ραδιοτηλεόραση είναι αναληθή, επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα να κλείσει το ΡΙΚ και πως η εξυγίανση θα επέλθει μέσα από τον καθορισμό της ταυτότητας αρχικά και μετά θα βρεις, όπως είπε, πόσο προσωπικό και άλλα μέσα χρειάζεσαι. Και αυτή η εξυγίανση, πρόσθεσε, πρέπει να επέλθει. «Είναι πολύ το προσωπικό που έχει, είναι πολλοί οι υψηλόμισθοι και δεν νοείται η υπόλοιπη οικονομία να υποφέρει και ιδιαίτερα στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ να έχουμε απολύσεις, να έχουμε μειώσεις μισθών και το κράτος, η πολιτεία, η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα σε ότι αφορά το κρατικό ίδρυμα».

Η εξυγίανση, πρόσθεσε, δεν αφορά μόνο το ΡΙΚ, αλλά ευρύτερα όλους τους Ημικρατικούς οργανισμούς, εκ των οποίων κάποιοι πρέπει να κλείσουν.