Η Επ. Διερεύνησης Ασυμβιβάστου τερματίζει την εξέταση μίσθωσης ακινήτου του Χάσικου

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβιβάστου

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου σχετικά με την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή για ενδεχόμενη παραβίαση της Νομοθεσίας περί Ασυμβίβαστου, σε σχέση με τη σύμβαση μίσθωσης ακινήτου με το δημόσιο, συμφέροντός του κ. Σωκράτη Χάσικου

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου (Ε.Δ.Α.), αφού έλαβε επιστολή από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας στις 21.2.2017, σχετικά με καταγγελία του, κατά του τέως Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικού, αναφορικά με τη Σύμβαση μίσθωσης ακινήτου με το δημόσιο, συμφερόντων του ιδίου, αποφάσισε να προβεί στην εξέταση της εν λόγω καταγγελίας.

Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, σε απάντηση σχετικών επιστολών της Επιτροπής, διαβίβασε τις γραπτές παραστάσεις του στις 3.5.2017 και, μεταξύ άλλων, πληροφόρησε την Επιτροπή ότι ο ίδιος έχει οικεία βουλήσει αποξενωθεί της ιδιοκτησίας των επίμαχων μετοχών. Επιπρόσθετα, επίσης στις 3.5.2017, ο κ. Χάσικος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του από το αξίωμα του Υπουργού. Η παραίτηση του Υπουργού έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 11.5.2017.

Η Επιτροπή, στις 18.5.2017, λαμβάνοντας υπόψη ότι το υπό διερεύνηση πρόσωπο έπαυσε να έχει το αξίωμα του Υπουργού από τις 11.5.2017, μετά από μελέτη των περί του Ασυμβιβάστου προς την Άσκηση των Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Ορισμένων Επαγγελματικών και Άλλων Συναφών Δραστηριοτήτων τους Νόμων του 2008 έως 2017, κατέληξε ότι δεν έχει πλέον αρμοδιότητα συνέχισης της διερεύνησης ενδεχόμενου ασυμβίβαστου στο πρόσωπο του κ. Χάσικου και αποφάσισε όπως τερματίσει την εξέταση του θέματος.