Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Συνέχεια με την αντεξέταση Σαρίκα

Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης με το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, με την αντεξέταση του Φειδία Σαρίκα από την Κατηγορούσα Αρχή.

Η Κατηγορούσα αρχή  εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται επίσης η προσκόμιση δύο μαρτύρων υπεράσπισης από τον δικηγόρο του Σαρίκα, Κρις Τριανταφυλλίδη.

Η τελευταία δικάσιμος αναλώθηκε με την ένορκο κατάθεση του Φειδία Σαρίκα. Μεταξύ άλλων, ο Φ. Σαρίκας είπε πως ουδέποτε έλαβε πρωτοβουλία που να διευκολύνει ή να ωφελεί οποιοδήποτε εργολάβο και πως ουδέποτε προχώρησε σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου για δικό του όφελος.

Υποστήριξε πως συχνά ο Ευτύχιος Μαλληκίδης χρησιμοποιούσε το όνομά του “για να αποκομίσει ανταλλάγματα από τους εμπειρογνώμονες και εργολάβους” και πως ο κ. Μαλληκίδης προσπάθησε να τον εκδικηθεί και εκμεταλλεύτηκε τη φιλία τους.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας έγινε και εκτενής αναφορά στην έκθεση που ετοίμασε ο λογιστής της Νομικής Υπηρεσίας Χρ. Μαλέκκος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Σαρίκα. Ο κ. Σαρίκας είπε πως τα δάνειά του σε διάφορες τράπεζες ανέρχονται σε 1.200.000 ευρώ, ενώ είχε αγοράσει και ένα διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους κατά την επίμαχη περίοδο.

Η διαδικασία επαναπρογραμματίστηκε για σήμερα και για τις 18 και 19 Οκτωβρίου.