Θα λογοδοτήσουμε μόνο σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν…

Με θράσος χιλίων πιθήκων ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωνε προ ολίγων ημερών ότι αν δεν χρησιμοποιήσουν οι δύο πλευρές την πρόοδο που έχουν στα χέρια τους, θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις ως προς τον λόγο για τον οποίο δεν χρησιμοποίησαν την ευκαιρία αυτή για λύση.

Εν ολίγοις, θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε αν δεν καταλήξουμε στην επιδιωκόμενη δοτή «λύση».

Να λογοδοτήσουμε σε ποιον και για πιο λόγο; Να λογοδοτήσουμε γιατί η Τουρκία εισέβαλε παράνομα πριν από περίπου 42 χρόνια στην Κύπρο, λεηλάτησε, σκότωσε, βίασε και κατάστρεψε, ότιδήποτε βρήκε μπροστά της, αφήνοντας πίσω της στάχτη και αποκαΐδια;

Αλήθεια, ο Έιντε κάλεσε ποτέ, ή είχε ποτέ έστω την τόλμη να σκεφτεί να καλέσει, την Τουρκία προκειμένου να λογοδοτήσει για όλα αυτά που έπραξε και συνεχίζει να πράττει στην Κύπρο, με την πλήρη ανοχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών; Που ήταν αυτός και οι όμοιοι του, όταν άνανδρα το μαύρο καλοκαίρι του ‘96 μία αγέλη αφηνιασμένων βαρβάρων, δολοφονούσε εν ψυχρώ τους δύο λεβέντες, Ισαάκ και Σολωμό, όταν εισέβαλε το «Μπαρμπαρός» με την συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ή όταν πριν λίγες μέρες τούρκικα μαχητικά παραβίαζαν το FIR;

Φυσικά δεν ήξεραν ούτε να αρθρώσουν μία λέξη, αφού ούτε δεν τίθεται καν λόγος για κάποια αντίδραση. Πάνω από όλα τα πολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα, που εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα από την Τουρκία. αντί για το διεθνές δίκαιο, που θα έπρεπε να πρεσβεύουν. Φυσικά, για να υπερασπιστεί κανείς το δίκαιο, χρειάζεται πολιτική ανδρεία, την οποία σαφώς δεν μπορούν να την έχουν πολιτικοί νάνοι.

Ας ακούσει καλά ο κ. Έιντε και οι ομογάλακτοι του. Στους μόνους που χρωστάμε να λογοδοτήσουμε είναι απέναντι σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Γιατί πολύ απλά, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί, όπως μας έλεγε και ο Εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς. Αλίμονο μας αν μας αξιολογήσουν αρνητικά και κριθούμε κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί οι λάθος κινήσεις μας ίσως αποβούν μοιραίες για την ίδια την συνέχεια του Ελληνισμού στην γη των πατέρων του.

Γι’ αυτό κ. Έιντε δεν έχουμε τίποτα να λογοδοτήσουμε σε εσένα, ούτε και σε κανέναν άλλο χαρτογιακά σαν και του λόγου σου. Αντιθέτως εσείς έχετε να λογοδοτήσετε σε έναν ολόκληρο λαό, που εδώ και 42 χρόνια με την ανοχή σας, επιτρέπετε να καταπατούνται όλα τα ιστορικά, νόμιμα και ανθρώπινα δικαιώματα του. Ένα λαό που θέλετε να τον μετατρέψετε σε πειραματόζωο για να δοκιμάσετε μια “λύση” που δεν εφαρμόστηκε πουθενά στον κόσμο, η οποία όμως είναι τόσο εμφανές πως είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Μέχρι τότε άιντε παράτα μας ..

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)