Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Οργή των `μικρών` για την αύξηση του μέτρου» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η έναρξη της συζήτησης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, για την αύξηση του εκλογικού μέτρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μικρότερων κομμάτων. Επίσης, η εφημερίδα γράφει για επικίνδυνους παιχνιδότοπους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται οι κανόνες ασφαλείας. Ακόμη, αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι ανησυχεί το Υπουργείο για τα κρούσματα παιδεραστίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «600 εκατομμύρια χρωστούν οι Δήμοι»  γράφει ότι επαναρχίζει αυτή την εβδομάδα ο διάλογος για την αναδιάρθρωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο να προτίθεται να εμπλέξει κόμματα και αρμοδίους, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι Δήμοι να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άνοιξε το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου. Επίσης αναφέρεται σε προβλέψεις του Reuters ότι η έξοδος της Κύπρου στις αγορές θα είναι επιτυχής.

ΦΙΛΕΛΕΥΕΘΡΟΣ: Τίτλος στο πρωτοσέλιδο «Κόντρες και υψηλοί τόνοι»  γράφει ότι κλίμα έντασης, τόσο εντός της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων όσο και δημόσια, επιχειρεί να προκαλέσει η τουρκική πλευρά, στοχεύοντας σε ρήξη και αδιέξοδο, ενώ η εφημερίδα κάνει λόγο και για πρόδηλη προσπάθεια της τ/κ πλευράς να συμπαρασύρει την ε/κ πλευρά σε ένα παιχνίδι έντασης και αντιπαράθεσης. Αλλού γράφει για την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω από την κοινότητα του Αγίου Θεράποντα, στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν μεγάλες εκτάσεις με άγρια βλάστηση. Επίσης, γράφει ότι ανοίγει ξανά το σκάνδαλο με το MRI, καθώς ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για διενέργεια έρευνας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Θερίζουν ό,τι έσπειραν με τους χειρισμούς τους», γράφει στο κύριο θέμα της ότι την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν οι συνομιλίες υπογράμμισε η χθεσινή, νέα αντιπαράθεση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τον Τ/κ διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι, μερικές ημέρες πριν την επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών στις 23 Ιουνίου. Ακόμη, αναφέρει ότι τα κόμματα είναι ανοικτά σε διάλογο για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ενώ αντιδρά το ΕΛΑΜ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι εκτός κινδύνου το 5χρονο αγοράκι από τη Ρωσία που τραυματίστηκε χθες σοβαρά σε παιδότοπο της επαρχίας Αμμοχώστου.

Cyprus Daily: Κύριο θέμα της υπό τον τίτλο “Ανεβάζουν το στοίχημα” ότι η τουρκική πλευρά φαίνεται να δημιουργεί κλίμα έντασης στις συνομιλίες για το Κυπριακό, αποσκοπώντας να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο. Επίσης αναφέρεται στη νέα εκστρατεία οδική ασφάλειας, η οποία έχει στόχο τους μοτοσικλετιστές. Σε άλλο θέμα, γράφει για το ντοκιμαντέρ Ε/κ κινηματογραφιστή που αφηγείται τη ζωή της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού Ολυμπίας Δουκάκη.