15,000 οικογένειες θα βοηθήσει το Cyprus Aid

Σχεδόν 15,000 οικογένειες θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα και είδης πρώτης ανάγκης μέχρι στο Πάσχα μέσω της συλλογής που έγινε στη διάρκεια της συναυλίας αλληλεγγύης Cyprus Αid στη Λευκωσία. Τα τρόφιμα και άλλα είδη διανεμήθηκαν από τους οργανωτές σε 29 φορείς, Δήμους, Μητροπόλεις, Σωματεία και Κοινωνικά Παντοπωλεία σε όλες τις πόλεις.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, η διαδικασία διανομής ολοκληρώθηκε με την τελευταία παράδοση στο Παλιό Δημαρχείο στη Λευκωσία, το οποίο, “μετά από ευγενή παραχώρηση του Δήμου Λευκωσίας, αποτέλεσε το κεντρικό σημείο διαλογής και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης της CyprusAID”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το Παλιό Δημαρχείο την τελευταία εβδομάδα πέρασαν συνολικά 29 Φορείς, Μητροπόλεις, Δήμοι και άλλα οργανωμένα Σώματα από όλη την Κύπρο, καθώς και 3 μικρότερης εμβέλειας οργανισμοί, “προκειμένου να παραλάβουν αναλογικά, φορτία τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να τα μεταφέρουν στις έδρες τους και από εκεί να τα διανείμουν στα άτομα και στις οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη”.
Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός οικογενειών που καλύπτουν οι αναγραφόμενοι φορείς / οργανισμοί / δήμοι / μητροπόλεις πάνω σε τακτική βάση, ανήλθε μέχρι και την Τρίτη 9 Απριλίου στις 21,096 οικογένειες, αριθμός ο οποίος αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα.