Πύρρειος νίκη η διάσωση των Κ. Αερογραμμών

Την απόφαση όπως διασωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές, πήρε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Στα πλαίσια του νέου σχεδίου διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών  θα εφαρμοσθούν άμεσα μέτρα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Προϋπόθεση για να διασωθεί η εταιρεία η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι να αποδεχθούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τα μέτρα που χρειάζονται για να μπορέσει ο κρατικός αερομεταφορέας να συνεχίζει να ζει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι να αναλάβει στρατηγικός επενδυτής για την ρευστότητα των Κυπριακών Αερογραμμών, ενδεχόμενος να συμβάλουν ιδιωτικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στα μέτρα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του κρατικού αερομεταφορέα θα φύγουν περίπου 500 υπάλληλοι από τους 1030, ενώ από τα 11 αεροσκάφη του στόλου της εταιρείας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παραμείνουν μόνο τα έξι.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την ώρα που το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίαζε εντός του Προεδρικού για λάβει αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη της Κυβέρνησης έτσι ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο της εταιρείας και την άμεση λήψη σχετικής πολιτικής απόφασης.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων εισήλθε στο Προεδρικό και συναντήθηκε με το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παναγιώτη Αντωνίου, ενώ συνομίλησαν και με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο πριν αυτός εισέλθει στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν εξερχόμενοι από το Προεδρικό, ο Υπουργός Συγκοινωνιών τους διαβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί μαζί τους για να συζητήσει τις όποιες αποφάσεις ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.