“Ωμή” παρέμβαση των Τούρκων στη Θράκη καταγγέλλουν βουλευτές

“Βρώμικο” παιχνίδι από τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή εις βάρος της μειονότητας με ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, καταγγέλλουν  δώδεκα βουλευτές της ΝΔ  που εμμέσως καλούν τον υπουργό Εξωτερικών να προχωρήσει στην απέλασή του.

Λίγες μόνον εβδομάδες μετά την επίσκεψη Νταβούντογλου στην Αθήνα, οι βουλευτές της ΝΔ επικαλούμενοι επιστολή μουσουλμάνου Ιμάμη προς τον μουφτή Κομοτηνής ευθέως θέτουν θέμα προσπάθειας επηρεασμού της μειονότητας από το Προξενείο –κάτι που ουδόλως συνάδει με τις αρχές υπό τις οποίες λειτουργεί το Προξενείο στην Κομοτηνή και όχι μόνον.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ έχουν πρωτοκολλήσει την επιστολή που Ιμάμη (πομάκου από την κοινότητα Σώστη) προς τον μουφτή Κομοτηνής με την οποία του ζητεί την παρέμβασή του για να μπει ένα τέλος στην τρομοκράτηση από κέντρα που λειτουργούν είτε μέσα από το τουρκικό Προξενείο, είτε με την ανοχή του.

Στην επιστολή παρατίθενται περιστατικά λεκτικής τρομοκράτησης προς τον Ιμάμη με απειλές και κατηγορίες ότι είναι «πράκτορας της Ελληνικής πλευράς… κόντρα στα συμφέροντα του χωριού και μακριά από την επήρεια του τουρκικού Προξενείου, που άλλωστε δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή εμπλοκή στη λειτουργία του θρησκευτικού χαρακτήρα της Θράκης ανεξάρτητα από την πραγματικότητα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την πολυσχιδή παρουσία του Προξενείου στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλει ο Ιμάμης, έπειτα από την απόφασή του να κινηθεί δικαστικά, ο Τούρκος Πρόξενος, Ιμπραήμ Σερίφ επιχείρησε να τον πιέσει να πάρει πίσω όλες τις δικαστικές του ενέργειες προκειμένου να έχει… οφέλη για την οικογένεια και τα παιδιά του. Οι πιέσεις προς τον Ιμάμη κορυφώθηκαν και μέσω της προσπάθειας που έγινε από τοπικούς παράγοντες προκειμένου η υπόθεση να μην φτάσει στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ, οι πιέσεις για υποταγή στην «μητέρα πατρίδα Τουρκία» συνεχίζονταν υπό την απειλή ότι ο Ιμάμης θα καταγγελθεί ότι «σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους πιστούς»…

«Από το κλίμα φόβου και απειλών που έχει καλλιεργηθεί εναντίον μου έχω καταρρακωθεί συναισθηματικά και ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι, εδώ και μισό περίπου χρόνο, να καταφεύγω στη λήψη ψυχοφαρμάκων και ηρεμιστικών, κατόπιν της ιατροφαρμακευτικής αγωγής που μου συνεστήθη, για να αντέχω στην κοινωνική πίεση και ψυχολογική φόρτιση που μου ασκείται και για να υπερνικώ τους φόβους μου» αναφέρει ο Ιμάμης στην επιστολή του θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του Μουφτή την παραίτησή του αφού όπως λέει φοβάται ακόμη και να βγει από το σπίτι του εκείνος και η οικογένειά του.

Οι δώδεκα βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης ζητούν πλήρη ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ θέτουν,εμμέσως και θέμα απομάκρυνσης του Τούρκου Πρόξενου από την Ελλάδα λόγω των καταγγελιών που καταγράφονται στην επιστολή του Ιμάμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Θράκη, κυκλοφορούν ανάλογα σενάρια – καταγγελίες για το ρόλο του τουρκικού Προξενείου, τον ομφάλιο λώρο που το συνδέει με την Άγκυρα και τις πολιτικές βλέψεις που, όπως πιστεύουν οι  βουλευτές ,ίσως εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο των Τούρκων για τη Θράκη που τόσο πολύ ενδιαφέρει τους «γείτονες»…