Μεταμεσονύκτιες διαβουλεύσεις για τα εργασιακά

Εως αργά χθές το βράδυ συνεχίστηκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Μετά την έκτακτη δύωρη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ, ο πρωθυπουργός  τηλεφώνησε στον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είχε νωρίτερα, παρόμοιες συνομιλίες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Στόχος όλων, ήταν να μεταπειστεί τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες , ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στα εργασιακά. Την ίδια ώρα αντίστοιχες διαπραγματεύσεις γίνονται με την τρόικα για το ίδιο ζήτημα, ώστε να κλείσει επιτέλους το ζήτημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε, ότι η θέση του κόμματος παραμένει σταθερή και ότι τα μέτρα, όπως είναι τώρα, δεν μπορεί να τα ψηφίσει η κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ η όποια συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωνε ότι «τα μέτρα έκλεισαν».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του αργά χθες το βράδυ, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι «οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται σχετικά με τις πολιτικές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης». Παράλληλα, επανέλαβε πως έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, τα θέματα χρηματοδότησης θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.