Χ.Γεωργιάδης: Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να διορθωθούν

Κατά τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, δεν δικαιολογούνται οι αντιδράσεις για το θέμα της κοινωνικής σύνταξης, λέγοντας ότι είναι διαπίστωση όλων μας και η ελεγκτική υπηρεσία του κράτους καταγράφει κάθε χρόνο «πως ξοδεύουμε πολλά υπό τη μορφή κοινωνικών παροχών χωρίς να υπάρχει στόχευση, χωρίς να υπάρχει ανάγκη».

Ερωτηθείς σήμερα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «τα λάθη του παρελθόντος πρέπει επιτέλους να διορθωθούν». Έστω και αν δεν είχαμε Τρόικα και μνημόνιο δεν δικαιολογείται να λαμβάνουν κοινωνική στήριξη όσοι είναι πάνω από κάποιο επίπεδο, με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά τους κριτήρια, συμπλήρωσε θεωρώντας ότι «είναι σωστή διόρθωση μια πρακτικής λανθασμένης, η οποία όταν επεξηγηθεί στην λεπτομέρειά της, θα γίνει κατανοητή από όλους».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες που έχουν εκδηλωθεί και από τις συντεχνίες για αδικίες, ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι η μεγαλύτερη αδικία υφίσταται όταν χωρίς κριτήρια και στόχευση, αυτοί που έχουν και αυτοί που δεν έχουν ανάγκη, λαμβάνουν την ίδια βοήθεια. «Αυτό ακριβώς είναι που η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει».

Όσον αφορά την ανεργία, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση που το ΑΚΕΛ «έχει ξεκινήσει να πραγματοποιεί σεμινάρια και συνέδρια και να προβληματίζεται γενικότερα για το ζήτημα της ανεργίας», αναφέροντας ότι είναι επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ που η ανεργία έφτασε από το 3,5% στο 15%.

«Είναι πράγματι το σοβαρότερο πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν ακριβώς στην ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα ουσιαστικά, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Αλλά, συμπλήρωσε, δυστυχώς ένα πρόβλημα που αφέθηκε, διογκώθηκε και έλαβε τις διαστάσεις που έχει σήμερα, δεν μπορεί να επιλυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως, κατέληξε, εκεί επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης.