Εκτός ελέγχου πλέον η ανεργία

Δηλώσεις κ. Ανδρέα Μασούρα, Προέδρου Κίνησης Νέων Επιστημόνων Κινήματος Οικολόγων

Οι νέοι της Κύπρου βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένοι στο περιθώριο της ανεργίας αφού μετά και τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία η ραγδαία αύξηση της ανεργίας στον τόπο μας σπάει ρεκόρ χωρίς κανένα ιστορικό προηγούμενο.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών προειδοποιήσαμε αρκετές φορές για την σταδιακή άνοδο του ποσοστού της ανεργίας. Όχι μόνο προειδοποιήσαμε αλλά καταθέσαμε και σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος με πρακτικές – μάλιστα – εφαρμογές. Ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με ανέργους νέους και αντικρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα που επιφέρει η ανεργία: Κοινωνική εξαθλίωση, ψυχολογική κατάπτωση, περιθωριοποίηση, στασιμότητα.

Έστω και τώρα, στο χείλος του γκρεμού, το Κράτος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να εφαρμόσει άμεσα μετρά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καλές οι εξαγγελίες. Το αποτέλεσμα όμως μετρά.

Το πρόβλημα της ανεργίας είναι ήδη εκτός ελέγχου και με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας ένας στους δύο νέους είναι άνεργος

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ