Χ. Γεωργιάδης: Θα συνεχιστεί η προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά τη συνεδρία του Eurogroup στο Μιλάνο, ξ προσπάθεια εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της οικονομίας θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, με παρέμβασή του, είχε ζητήσει όπως συζητηθεί στο σημερινό έκτακτο Eurogroup, το θέμα του κυπριακού προγράμματος, πράγμα το οποίο και έγινε.

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, παρά τις προσπάθειες κάποιων να μη συζητηθεί το ζήτημα της Κύπρου, αυτό έγινε κατορθωτό. Ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε στο Eurogroup την προσήλωση της Κύπρου στο πρόγραμμα, αλλά και τις θετικές αξιολογήσεις από την Τρόικα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε προσεκτικούς χειρισμούς από το Eurogroup, οι οποίοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της Κύπρου, κάτι, εξάλλου, που κάνει εδώ και μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε παρέμβαση στο Eurogroup και εισηγήθηκε το θέμα της εκταμίευσης της δόσης της Κύπρου να παραπεμφθεί στην Ομάδα Εργασίας, η σύγκληση της οποίας θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αναμένεται η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα δώσει ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γερούν Νταϊζελμπλούμ, για τα αποτελέσματα της συνεδρίας.