Χτυπήθηκε τηλεοπτικό δίκτυο από Ισραηλινούς στο κέντρο της Γάζας

Έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί απο Ισραηλινoύς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου al-Qunds στο κέντρο της Γάζας. Το εν λόγω δίκτυο θεωρείται ότι πρόσκειται στους ισλαμιστές της Χαμάς.

Άλλοι δύο  Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν λίγο αργότερα σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται στους 48 από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά του παλαιστινιακού εδάφους την Τετάρτη.

“Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στο συγκρότημα Showa & Housari στη συνοικία Ριμάλ”, στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας. Μάλιστα ένας από τους δημοσιογράφους τραυματίστηκε βαριά, καθώς έχασε το ένα κάτω άκρο.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν ο σταθμός υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς οι δημοσιογράφοι το εγκατέλειψαν αμέσως, αφού τον αρχικό βομβαρδισμό ακολούθησαν άλλοι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων, χθες το βράδυ, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας.

Παράλληλα, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, “δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικιών στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν”, σημείωσε ο αλ-Κούντρα.