Χρ. Σταϊκούρας: Νέα Ελλάδα της στασιμότητας το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η νέα Ελλάδα είναι αυτή που θα διώχνει τους επενδυτές; Θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κράτος; Αυτή είναι η Ελλάδα της στασιμότητας», απάντησε ο αναπληρωτής θπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στις αναφορές του για τη νέα Ελλάδα που θα χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι «νέοι φόροι δεν υπάρχουν. Αντίθετα στοχεύουμε στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών». Απάντησε και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη που είχε μιλήσει για αύξηση εσόδων μέσω φόρων επισημαίνοντας ότι «πουθενά δεν υπάρχουν νέοι φόροι για την περίοδο 2014 – 2018» και ότι «τα καλύτερα αποτελέσματα στους έμμεσους φόρους κατά 4 δισ. ευρώ οφείλονται σε φορολογική συμμόρφωση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι οι εκτιμήσεις για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης βασίζονται στα στοιχεία για το διαθέσιμο εισόδημα, την αύξηση της απασχόλησης, το επίπεδο των τιμών που αρχίζει να μειώνεται και την αύξηση καταναλωτικής ζήτησης, την καταναλωτική πίστη και στο ότι δεν υπάρχουν πια αβεβαιότητες για επενδυτικά έργα και καταναλωτικές πρωτοβουλίες.