ΕΥΡΩΚΟ: Σήμερα γιορτάζει η Ευρώπη και μαζί της η Κυπριακή δημοκρατία

Μήνυμα του Ευρωπαικού κόμματος για την Μέρα Ευρώπης

Σήμερα γιορτάζει η Ευρώπη και μαζί της και η Κυπριακή Δημοκρατία. Δέκα χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και ένα χρόνο μετά τις οδυνηρές αποφάσεις του Eurogroup, στους κόλπους της κυπριακής κοινωνίας αναπτύσσεται ένας έντονος ευρωσκεπτικισμός.

Παρά την απογοήτευση των Κυπρίων πολιτών η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ο φυσικός μας χώρος, εκεί ανήκουμε, και εκεί διακυβεύεται το μέλλον μας. Ως εκ τούτου ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Κύπρου δεν πρέπει να χαθεί γιατί αν συμβεί αυτό τότε θα βρεθούμε χωρίς ισχυρές συμμαχίες στην πιο ταραγμένη περιοχή του πλανήτη.

Ο σημερινός κόσμος, όσο ποτέ πριν, χρειάζεται τις αρχές και τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Ευρώπη. Χρειάζεται την πίστη της Ευρώπης στη δυνατότητα να βρεθούν καλύτεροι τρόποι συμβίωσης των ανθρώπων και την αφοσίωση της στο ηθικό και την αλήθεια.

Από την άλλη η ίδια η Ευρώπη χρειάζεται εμάς που πιστέψαμε και πιστεύουμε στην Ευρώπη των αξιών του ανθρώπου, εμάς που πιστεύουμε στον άνθρωπο ως αξία. Χρειάζεται τις δικές μας αντιστάσεις, τις αντιστάσεις των Ευρωπαίων πολιτών για να διεκδικήσουμε από την κλυδωνιζόμενη Ευρώπη την Ευρώπη των αρχών και αξιών στην οποία πιστέψαμε και πιστεύουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι επικείμενες Ευρωεκλογές πρέπει να είναι εκλογές συμμετοχής και όχι αποχής.