Χρυσή Αυγή: Ηχητικό ντοκουμέντο με τα “άπλυτα στη φόρα”

Τα «λαμόγια», τα «πρωτοξάδερφα» και ο «κονφερασιέ» στους διαλόγους Λαγού – Δεβελέκου

Ηχητικό ντοκουμέντο  φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Έθνος».

Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα από μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου.

Μέσα από τους διαλόγους Λαγού – Δεβελέκου, δύο χρυσαυγιτών που έχουν απευθείας πρόσβαση στον Νίκο Μιχαλολιάκο και απόλυτη γνώση για το εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης, αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα για το εσωτερικό της φασιστικής οργάνωσης. Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τις πληροφορίες που ανταλλάσσουν στο επίμαχο τηλεφώνημα, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο ένας πριν γίνει βουλευτής Β’ Πειραιά ήταν οδηγός και ασφάλεια του αρχηγού και ο άλλος τον διαδέχθηκε όταν ο Γ. Λαγός αναβαθμίστηκε.

Η «ομολογία» Λαγού περιλαμβάνει βολέματα πρωτεξαδέλφων από τον Μιχαλολιάκο, χαρακτηρισμούς όπως «λαμόγια Χρυσαυγίτες», απόψεις για παρακμή της οργάνωσης μετά την είσοδο στη Βουλή, αλλά και προκλητική χρήση προνομίων από τους εκλεγμένους. «Γυρνάνε με κάτι αμάξια πολυτελείας… Φαντάσου να αναλάβουνε και κανα πόστο», καρφώνει τους συναγωνιστές του ο Λαγός για να συνεχίσει: «Αηδίασα με αυτά που βλέπω. Τι λαμόγια είναι αυτά που έχουμε πλέξει, ρε;».

Και ο Δεβελέκος, ο «έμπιστος» του αρχηγού, στρέφεται σε αυτό το σημείο εναντίον του μέντορά του και λέει οργισμένα: «Αφού βάλαμε ξαδέρφια, πρωτοξάδερφα αριστερά – δεξιά…».

Οι επιθέσεις Δεβελέκου – Λαγού στρέφονται και κατά του «κονφερανσιέ» Ηλία Κασιδιάρη, του «μ… κα» Χρήστου Παππά και άλλων μελών της οργάνωσης, που αναφέρονται ως «λαμόγια της Χρυσής Αυγής» που μόλις δουν κάμερες «βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια με τη βροχή».

Μάλιστα, ο υπόδικος βουλευτής δηλώνει ότι όταν πάει στη Βουλή αισθάνεται περισσότερο «αηδιασμένος από τους δικούς του και μετά από τους υπόλοιπους.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

https://www.youtube.com/watch?v=4CPqMkvmN-0