Χρειάζεται ενότητα έναντι της Τρόικας – να τερματιστούν τα παιγνίδια μικροπολιτικής

Το Κίνημα Οικολόγων αισθάνεται την ανάγκη να σχολιάσει τον τρόπο που τα κόμματα πολιτεύονται στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Οικολόγοι προειδοποίησαν σε χρόνο ανύποπτο ότι το κυπριακό οικονομικό θαύμα ήταν μια επικίνδυνη φούσκα που κάποια στιγμή θα έσπαζε με βαριές συνέπειες και επιπτώσεις. Όσοι ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση βρέθηκαν στην εξουσία τα τελευταία είκοσι χρόνια φέρουν ευθύνη γιατί δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Ευθύνη ιδιαίτερα βαριά φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση που άφησε αχαλίνωτη τη τραπεζική αυθαιρεσία και δεν έλαβε τα σωστά δημοσιονομικά μέτρα.

Ευθύνη φέρουν και όσοι στήριξαν ή σιώπησαν όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε τα πρώτα μνημονιακά μέτρα μονόπλευρης λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας , πολιτική που ακολουθεί η νυν κυβέρνηση.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Οικολόγοι ΜΟΝΟΙ καταψήφισαν μέσα στη Βουλή την μονόπλευρη και ισοπεδωτική λιτότητα που προώθησαν η πρώην και η νυν κυβέρνηση, που μας έφεραν την ανεργία και την ύφεση.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι Οικολόγοι δεν ψήφισαν το μνημόνιο και τα μνημονιακά νομοσχέδια για τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, το Συνεργατισμό κ.α. όταν άλλα κόμματα “άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν”.

Το ίδιο συνέβη πρόσφατα με την υπόθεση των νομοσχεδίων για τις εκποιήσεις όπου οι προτάσεις μας δεν έτυχαν αποδοχής και δεν υποχωρήσαμε από τις θέσεις μας παρά τις απειλές και τις προειδοποιήσεις, όπως έκαναν άλλοι.

Μας φαίνεται λοιπόν τουλάχιστον κακόγουστο κάποιοι να παρουσιάζονται σήμερα ως ζηλωτές της αντίστασης κατά του μνημονίου και να υποσκάπτουν την πιθανότητα συνεργασίας για διαπραγμάτευση του μνημονίου προς το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες μπορούν να εξυπηρετηθούν από συμπεριφορές αποχής και διάσπασης που δυστυχώς παρουσιάζονται στον χώρο των κομμάτων.

Κρίμα! Χάνεται ακόμα μία ευκαιρία για να επιτευχθεί διεκδικητική διαχείριση εντός του μνημονιακού λαβύρινθου, στον οποίο μας έριξαν- μεταξύ άλλων- τα λάθη των μεγάλων κομμάτων.

Ως Οικολόγοι παρά το γεγονός ότι έχουμε να πούμε πολλά για τις ευθύνες των κομμάτων που προσπαθούν να συντάξουν μέτωπο κατά των αρνητικών προνοιών του μνημονίου, επιλέξαμε το δρόμο της συνεργασίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά προσπαθούμε να δεσμεύσουμε τα κόμματα σε μια συμφωνία για δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων, ώστε παράλληλα με τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα να κυριαρχήσει η δικαιοσύνη και να πληρώσουν οι ένοχοι. Οψόμεθα.

Check Also

Καταδίκες σε εταιρείες στη Λάρνακα για παραβάσεις ασφάλειας και υγείας

Καταδίκες σε εταιρείες στη Λάρνακα για παραβάσεις ασφάλειας και υγείας Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, …

Πετροβολισμοί και επεισόδια στο Πουρνάρα – Τραυματίστηκαν 5 αλλοδαποί και 2 Αστυνομικοί…

Μάχη με τις πέτρες στο Πουρνάρα: Ενεπλάκησαν σε καυγά δύο διαφορετικές ομάδες – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί …