Καλούμε την Κ. Τράπεζα να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει τον εμπαιγμό της κοινωνίας

Δήλωση μέλους Γραμματείας Συμμαχίας Πολιτών, Στέλιου Στυλιανού για τη διατήρηση προνομίων των ηγεσιών των τραπεζών:

Οι Κύπριοι πολίτες έχουν υποστεί τεράστιες θυσίες ώστε να διασωθεί το τραπεζικό μας σύστημα και είναι καιρός κάποιοι επιτέλους να σοβαρευθούν και να αντιληφθούν ότι το κόστος της κρίσης θα πρέπει να διαμοιραστεί με τρόπο που να είναι τουλάχιστον κοινωνικά δίκαιος

Καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει αυτό τον εμπαιγμό της κοινωνίας, και να διορθώσει μια μεγάλη στρέβλωση η οποία προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών κρίνει απαράδεχτη την κατάσταση που περιγράφεται σε σημερινά δημοσιεύματα, με βάση τα οποία οι ηγεσίες των τραπεζών εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να απολαμβάνουν τα παράλογα ωφελήματα τους.

Σε μια περίοδο όπου οι Κύπριοι πολίτες έχουν πληρώσει ακριβό τίμημα από την παρατεταμένη κρίση, όπου επανειλημμένα έχουν συμβάλει ώστε να διασωθεί το τραπεζικό μας σύστημα, όπου αναβιώνουν τα κοινοτικά παντοπωλεία, όπου αυξάνεται ραγδαία η ανεργία, η φτώχεια και η μιζέρια, είναι τουλάχιστον προκλητικό οι ηγεσίες των τραπεζών να μην έχουν πράξει το ανάλογο.

Οι Κύπριοι πολίτες έχουν υποστεί μέχρι σήμερα τεράστιες θυσίες ώστε να διασωθεί το τραπεζικό μας σύστημα και είναι καιρός κάποιοι επιτέλους να σοβαρευθούν και να αντιληφθούν ότι το κόστος της κρίσης θα πρέπει να διαμοιραστεί με τρόπο που να είναι τουλάχιστον κοινωνικά δίκαιος.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει το κόστος να καλύπτεται αποκλειστικά από τους πολίτες, στους οποίους έχει επιβληθεί σωρεία επιπρόσθετων φορολογιών, καθώς και τεράστια μείωση στα εισοδήματα τους.

Καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει αυτή τη μεγάλη στρέβλωση η οποία προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των Πολιτών.

Η Συμμαχία Πολιτών θα παρακολουθεί στενά το ζήτημα, και θα επανέλθει σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα θέτουν ένα τέλος στην κατάσταση αυτή.