Οι Tούρκοι προκαλούν στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι Αμερικανοί απολογούνται στον Ερτογάν

Οι Οικολόγοι παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάρρευση της θεωρίας που καλλιεργούν κυβερνητικοί κύκλοι περί του αναβαθμισμένου αμερικανικού ενδιαφέροντος στο Κυπριακό και για την σημαντική στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ .

Όταν οι Τούρκοι προκαλούν για ακόμα μια φορά, με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών τους, με την οποία καλούν τη Διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις έρευνες και γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο και ταυτόχρονα ζητούν συνεκμετάλλευση. Όταν οι φρεγάτες τους απειλούν με την παρουσία τους το πλοίο γεωτρύπανο της ΕΝΙ και όταν προκλητικά απαιτούν λύση συνομοσπονδίας στο κυπριακό, τα περί αμερικανικού παράγοντα φαντάζουν πλέον όνειρα θερινής νυκτός και κουβέντες του αέρα.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι για χάριν της νεφελώδους αυτής ανάμειξης των Αμερικανών η παρούσα Κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη της στους παραδοσιακούς συμμάχους του Κυπριακού λαού, τότε η κατάσταση καθίσταται επικίνδυνη.

Αυτές τις μέρες αποδείχθηκε πλέον με σαφήνεια ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συγκρατήσουν την Τουρκία και να την πείσουν να σταματήσει τις προκλήσεις στην Κύπρο.

Είναι καιρός η Κυπριακή ηγεσία να ξυπνήσει από τον “ύπνο του δικαίου” και να μην περιμένει από το ξένο παράγοντα να διεκδικήσει τα δίκαια του Κυπριακού λαού.