Τουρκικό έδαφος έπληξε όλμος – 5 τραυματίες

Ιατρικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ένας  όλμος τραυμάτισε 5 ανθρώπους σήμερα στο τουρκικό έδαφος, μερικά χιλιόμετρα από τη συριακή πόλη Κομπανί (ή Άιν αλ Άραμπ, όπως ονομάζεται στα αραβικά), όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και Κούρδους μαχητές.

Ο όλμος, που δεν είναι σαφές από ποια πλευρά εβλήθη, έπληξε ένα σπίτι στα προάστια της συνοριακής πόλης Σουρούτς, περίπου 2 χλμ. εντός του εδάφους της Τουρκίας, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι κανένα από τα θύματα —τα οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ανήκουν στην ίδια οικογένεια— δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τη Δευτέρα πολλοί όλμοι έχουν πλήξει την τουρκική επικράτεια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν. Ένας όλμος έπληξε το πρωί έναν λόφο που δεσπόζει της πόλης Κομπανί, από τον οποίο πολλοί δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τις μάχες που εκτυλίσσονται.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων αντίκρυ στην Κομπανί, δεν ανταπέδωσε αμέσως τα πυρά, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εξασφάλισε την Πέμπτη το πράσινο φως της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για να διατάξει τον στρατό να εμπλακεί σε επιχειρήσεις στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας για να πολεμήσει εναντίον του ΙΚ, αλλά βάσει όσων είναι γνωστά μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση.